Șeful Postului de Poliţie Poiana Blenchii a refuzat o mită de 8.000 de euro

8.000 de euro i-au fost propuși șefului Postului de Poliție Poiana Blenchii, agent principal de poliţie Lingurar Ştefan-Emanuel, sumă promisă cu titlul de mită de o persoană depistată în trafic cu alcoolemie peste limita legală şi conducând fără permis de conducere. Acelaşi poliţist a refuzat categoric suma de 3.500 de lei de la o altă persoană, care conducea un autoturism deşi avea dreptul de conducere anulat şi alcoolemie peste limita admisă de lege.

Polițistul sălăjean a primit o diplomă de integritate, acțiunea desfășurându-se în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.  Festivitatea de acordare a diplomelor s-a desfășurat la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie și a marcat 17 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie. „DGA este o structură esenţială în angrenajul instituţional creat pentru a susţine lupta anticorupţie din România. Aţi contribuit la elaborarea Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2021-2025 şi aveţi un rol activ în combaterea acestui fenomen şi promovarea integrităţii. Riscurile sau vulnerabilităţile pe care le presupune corupţia atât în plan economic, cât şi social, sunt evidente, dar sunt cu atât mai periculoase astăzi, într-un context geopolitic complicat. Corupţia slăbeşte statele, iar astăzi, mai mult ca oricând în istoria noastră recentă, este nevoie de încredere, de alianţe puternice. Vă încurajez să fiţi fermi şi pe mai departe şi să nu vă abateţi de la misiunea încredinţată de combaterea a fenomenului corupţiei. Contribuiţi activ la promovarea integrităţii în rândul angajaţilor pentru că doar aşa putem construi instituţii credibile şi puternice în care românii să aibă încredere”, a declarat Lucian Bode în cadrul festivității.

10 Thoughts to “Șeful Postului de Poliţie Poiana Blenchii a refuzat o mită de 8.000 de euro”

 1. […] 8.000 de euro i-au fost propuși șefului Postului de Poliție Poiana Blenchii, agent principal de poliţie Lingurar Ştefan-Emanuel, sumă promisă cu titlul de mită de o persoană depistată în trafic cu alcoolemie peste limita legală şi conducând fără permis de conducere. Acelaşi poliţist a refuzat categoric suma de 3.500 de lei de la o altă persoană, care conducea un autoturism deşi avea dreptul de conducere anulat şi alcoolemie peste limita admisă de lege. Polițistul sălăjean a primit o diplomă de integritate, acțiunea desfășurându-se în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. … Citeste mai mult […]

 2. Ioachim

  A fost prost ca a refuzat! Diploma nu o să-i țină de foame și sete!!!!

  1. Anonim

   Nu va temeți, nu va murii nici de foame nici de sete! Prost? Hm..asa sa fie toți agenții și cei care lucrează la stat ! Va mirați apoi de ce tara și sistemul e considerat corupt , uite de la oameni cu gândirea dumneavoastră pornesc toate acestea ! 😉

   1. Anonim

    Asta-i caz care sa fie mediatizat? Prosti! Dacă lua mita trebuia mediatizat!

 3. Doru

  Lucian Bode, fii atent la un lucru, ti-o spune un fost penelist. Asta nu-i o tara normala unde tu premiezi un politist care refuza mita! Nu este o lauda, asta Bode Lucian, pentru nimeni! A refuza mita este un lucru absolut norma! Vaide voi!

 4. Anonim

  As vrea sa il numesc prieten , fie și pe Facebook ! Felicitări tinere pentru curaj …

 5. Anonim

  Primești o diploma ca ceea ce ai făcut este normal și legal ? Și pentru asta ești plătit de statul roman .

 6. Moș Teacă

  Premiem ceva pentru un gest de normalitate, sau sanctionam mai bine devierile de la normalitatea legala?

 7. Blenche

  În spiritul transparentei decizionale sa aflam și noi un caz răsunător rezolvat în com Poiana Blenchii în ultimii 10 ani. Întrebam dacă se mai știe ceva despre cel mai răsunător furt de electronice/electrcasnice de la apariția satului Poiana Blenchii de la familia Blenche. Dar despre frica bătrânilor de a depune reclamații de furturi de bunuri de către comunitatea rromă de frica linsarii acestora.

Leave a Comment