Șeful Poliției Locale Zalău: „Facem pânde lângă containerele de gunoi din jurul blocurilor”

Poliția Locală din Zalău a aplicat, în cursul anului 2017, peste 2.100 de sancțiuni (avertismente și amenzi) în privința nerespectării regimului de depozitare a deșeurilor menajere și a gunoiului de natură vegetală provenit din apartamentele sau curțile zălăuanilor. Șeful Poliției Locale Zalău, Călin Horvat, a spus, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de miercuri, că echipele formate din polițiști locali au organizat mai multe acțiuni prin care zălăuanii care depozitează necorespunzător deșeurile provenite din locuințe, au fost sancționați cu avertisment sau amendă. Pândele au fost efectuate în jurul unor blocuri din Zalău, iar rezultatul acestor acțiuni este unul care ar trebui să ne pună pe gânduri. În doar două zile, aproximativ 50 de zălăuani au dovedit nepăsare și lipsă de simț civic, aruncând sacii cu gunoi la întâmplare sau pe lângă containere. Sancțiunea inițială a fost… mătura, însoțită de un făraș. Pur și simplu, polițiștii locali i-au invitat pe contravenienți să curețe în urma acțiunii lor.

O parte din cetățeni s-a conformat, înțelegând greșeala și consecințele ei asupra aspectului și curățeniei din jurul imobilelor, o altă parte s-a considerat ofensată de o asemenea cerință, de a curăța locul proaspăt murdărit. Au fost aplicate avertismente, iar în ultimă instanță, mai ales în cazurile care s-au repetat, polițiștii locali au întocmit procese verbale de amendă. Situația curățeniei în municipiu este una departe de a fi rezolvată. În continuare, spațiile din jurul blocurilor arată dezolant, gunoaiele se revarsă din containere, de depozitare selectivă nici nu poate fi vorba. Municipalitatea a fost nevoită să dubleze cuantumul amenzilor însă, pe de altă parte, cei care se ocupă de aceste servicii sunt depășiți de situație în multe cazuri, pentru că degeaba containerele sunt golite și locul este curățat de angajații Brantner dacă în următoarele minute, alți cetățeni vin și aruncă gunoaiele pe jos.

Poliția Locală Zalău, a aplicat, anul trecut aproximativ o mie de amenzi pe acest segment.

 

 

7 Thoughts to “Șeful Poliției Locale Zalău: „Facem pânde lângă containerele de gunoi din jurul blocurilor””

 1. Anonim

  Nemernicii din primarie or dublat amenzile ,ase sa le ajute Dumnezeu ! dupa cum isi bat joc de zalauani .

 2. Anonim

  pande si doar atat, eventual mai sodomizati vreo tiganca in duba

  1. ptdesteptul dela 09:24

   zi mersi, caci asa ai venit pe lume:)

 3. Abia astept

  Sa il vad pe biologul-sef la panda langa container

 4. Anonim

  La salarii de peste 4000 de lei ati putea unii sa si aruncati gunoiul.

 5. Anonim

  hai sictir ! sa vina cineva sa va si sterga la cur si dupa aceea la gura? sunteti niste boi cazati in blocuri, in loc de grajduri !
  amenzile sunt inca foarte mici si e mare pacat ca nu se dau mai multe ! la cata nesimtire exista, este loc berechet pentru amenzi ! poate asa se mai civilizeaza cate un bou din blocuri, care se crede la masa in fundul gradinii

 6. Anonim

  Foarte bine.Pe cei ce arunca amendatii dar cu scormonitorii de faceti?Ca pe aia ii doare la banana de amenzi.Matura in mana si curatenie pe toata strada.Tui in gura

Leave a Comment