Șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bogdan Chiș, ar putea prelua șefia DNA Oradea

Șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, procurorul Bogdan Chiș, ar putea prelua șefia DNA Oradea, după ce procurorul Irina Popovici, persoana cu cea mai înaltă funcție în cadrul DNA – Serviciul Teritorial Oradea, și-a depus demisia din funcție. Potrivit unui document publicat pe site-ul instituției, Consiliul Superior al Magistraturii va analiza nota „privind solicitarea doamnei procuror Popovici Irina Felicia de eliberare din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Oradea din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin demisie, şi continuarea activităţii la aceeaşi unitate de parchet”.

Șefa DNA Oradea, care şi-ar fi încheiat mandatul în funcţia de conducere  în noiembrie 2021, a confirmat informația pentru cotidianul Bihoreanul: „Mi-am înaintat demisia din funcţia de procuror şef pentru că voi intra în concediu prenatal, din 25 ianuarie, iar ulterior în concediu de maternitate. În acest fel, se poate organiza concurs, nu vor interveni blocaje în activitatea unităţii”, a declarat Felicia Popovici.

Conform unor surse din cadrul CSM, conducerea DNA Oradea ar putea fi preluată, prin delegare, de actualul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bogdan Chiș. Referitor la acest subiect, procurorul Bogdan Chiș a declarat pentru Magazin Sălăjean că și-a dat consimțământul în această privință, însă CSM va decide dacă el va conduce Serviciul DNA regional din Oradea. „Deocamdată este vorba despre un consimțământ dat de mine propunerii DNA Oradea. Nu este stabilit nimic. CSM va pune pe rolul viitoarei ședințe această propunere și ulterior se va decide dacă propunerea privind delegarea mea va fi admisă sau respinsă”, a spus, pentru Magazin Sălăjean, procurorul șef Bogdan Chiș.

 

 

3 Thoughts to “Șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Bogdan Chiș, ar putea prelua șefia DNA Oradea”

  1. Anonim

    La cum se facă numirile în Romanica nicio surpriza, incompetenți sunt premiați

  2. Anton

    Un incompetent susținut tot politic

  3. Anonim

    ORICUM NUMAI LA DESCALCIT GAINARII ERA BUN .

Leave a Comment