Sectorul de drum dintre Poiana Blenchii şi limita cu Maramureşul rămâne închis

La aproape trei luni de când sectorul de drum de pe DJ 109F, între Poiana Blenchii şi limita cu judeţul Maramureş, a fost închis din cauza căderilor de bolovani de pe versanţi, autorităţile nu au găsit încă o soluţie. Aşa se face că drumul rămâne închis, „până la finalizarea lucrărilor de intervenţie”, după cum susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, administrator al drumului.

Când se va întâmpla asta nimeni nu poate preciza. Autorităţile dau, în schimb, asigurări că nu au stat cu mâinile în sân: „Consiliul Județean Sălaj a contractat servicii de expertizare tehnică și a dobândit titlu de proprietate pentru porțiunea de drum afectată. De asemenea, am întreprins demersuri pentru obținerea unei finanțări de la Compania Națională de Investiții”.

Reamintim că din cauza dislocărilor necontrolate de bolovani din cadrul versantului vestic, sectorul de drum amintit a fost închis traficului încă din 22 februarie. „Pe durată nedeterminată”, punctau, la acea dată, cei din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Până la soluţionarea problemei, şoferii pot folosi rutele ocolitoare: direcţia Dej-Tîrgu Lăpuş, pe ruta DN 1C – intersecţie DN 18B (localitatea Căşeiu) – Chiuieşti – Măgăoaja – Tîrgu Lăpuş; direcţia Zalău-Tîrgu Lăpuş, pe traseul DN 1H – intersecţie DN 1C (localitatea Răstoci) – Mesteacăn – Valea Chioarului – Şomcuta Mare – Baia Mare – Tîrgu Lăpuş.

Leave a Comment