Se fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu, în cazul fetiţei dispărute de la grădiniţă

Poliţia s-a sesizat din oficiu pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu în cazul copilului dispărut miercuri, 16 noiembrie, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti” din Zalău.

În paralel, la nivelul unităţii de învăţământ este programată pentru luni, 21 noiembrie, reuniunea comisiei de etică şi disciplină, care va trebui să analizeze incidentul şi să ia măsurile care se impun. Concluziile vor fi transmise Inspectoratului Şcolar Judeţean, în aceeaşi zi, până cel târziu la ora 16.

Reamintim că o fetiţă de doar patru ani din grupa mijlocie a dispărut miercuri, 16 noiembrie, în jurul orei 16.00, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa cu Poveşti” din Zalău la care este înscrisă. Lipsa ei a fost semnalată după câtva timp, unul dintre părinţii colegilor săi anunţând de îndată Poliţia. Copila a fost găsită de tatăl său, la ora 16.40, în Kaufland, situat la un kilometru distanţă de unitatea de învăţământ.

Alte articole

3 Thoughts to “Se fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu, în cazul fetiţei dispărute de la grădiniţă”

  1. Educatoare

    Neglijenta in serviciu ? Oare sistemul e perfect ? Oare grupa respectiva are bona ? Educatoarea cum să se împartă in două, atunci când un copil iese la baie ? Cu cine să rămână educatoarea, cu cel din baie sau cu cei ramasi in grupa, care pot fi zece sau chiar douăzeci. Nimeni nu poate prevedea ce poate face un copil nesupravegheat, dar zece sau douăzeci. In țările in care cresterea și educarea copilului constituie un interes primordial copiii sunt supravegheati permanent de către trei adulti. La noi educatoarea este un sclav, care are grija de copil, care are activitate didactica, metodica, tema de casa, care este tot timpul verificat, evaluat si stresat de sistemul care ar trebui s-o sprijine, să-i asigure condiții de munca , s-o aprecieze și s-o respecte ca om . Este foarte ușor să greșești daca ești suprasolicitat, dar asta nu înseamnă că ești neglijent !

  2. Anonim

    Solutie simpla : usa de intrare in gradinita trebuie incuiata si deschisa numai la solicitare (printr-o sonerie)

  3. Anonim

    angajam portar sa inchida si sa deschida usa atunci cand soneria suna ? sau poate sa faca acest lucru tot educatoarea. oricum face de toate activitati educative sterge nasul copiilor, le baga mancarea in gurita , le leaga sireturile ,etc si toate acestea la vreo 20 -25 de copii. putin respect din partea celor care fac fata cu greu educatiei pentru un singur copil, cel personal.

Leave a Comment