Schimb de locuri la volan între soți, după ce au văzut echipajul de poliție

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, zilele trecute, un tânăr de 19 ani, din judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Fapta a fost constatată pe strada 22 Decembrie 1989 din Zalău. În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că tânărul avea o alcoolemie de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal. Alți doi bărbați au fost depistați, de asemenea, marți, conducând pe drumurile publice fără a avea permis de conducere corespunzător. Este vorba despre un tânăr de 26 ani din judeţul Bihor, care a fost depistat în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism şi o remorcă, fără a deține permis corespunzător. Un alt tânăr, din Maramureș, a fost oprit de polițiști, constatându-se că acesta conducea o autoutilitară cu remorcă, înmatriculată în Maramureş, fără a deţine permis corespunzător.

Schimb de locuri în mașină sesizat la timp de polițiști

O altă faptă gravă a fost constatată în Măeriște. Oamenii legii au oprit pentru control un autovehicul înmatriculat în județul Botoşani, observând cu puțin timp înainte că șoferul și un pasager au făcut schimb de locuri în mașină. În urma legitimării, s-a constatat că o femeie de 27 ani, din Sălaj, a condus autoturismul de la ieșirea din localitatea Moiad până în Măeriște, unde, la observarea echipei de polițiști, a oprit autoturismul și a cedat locul de la volan soțului ei aflat pe locul din dreapta. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că femeia nu deține permis de conducere pentru nici o categorie. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și  încredințarea unui vehicul pentru a fi condus de către o persoană pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

One Thought to “Schimb de locuri la volan între soți, după ce au văzut echipajul de poliție”

  1. Anonim

    El find baut se alegea cu dosar penal….dar ea sa nu aiba creier chiar deloc…sa faca schimb cand nici nu are permis,dar ce a crezut…ca a sufla in sula si scapa?

Leave a Comment