Şase accidente rutiere în cinci luni, pe fondul consumului de alcool

Alcoolul continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere. Numai în primele cinci luni din acest an, pe drumurile Sălajului au fost înregistrate şase astfel de evenimente, soldate cu un mort şi şase răniţi grav.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat 35 de infracțiuni și au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor depăşeşte 65.000 lei. Ca măsură complementară au reținut în vederea suspendării 45 de premise de conducere.
„În analizele efectuate a rezultat faptul că printre cauzele generatoare de accidente de circulaţie se află şi conducerea sub influenţa alcoolului. Evenimentele rutiere produse pe fondul nerespectării acestei prevederi legale au aproape întotdeauna consecinţe dintre cele mai grave. Cu alte cuvinte, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă un real pericol atât pentru siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic”, a arătat sursa citată.
Cel mai grav accident produs pe fondul consumului de alcool s-a petrecut în 23 aprilie, în jurul orei 5.30, când un tânăr de 23 de ani şi-a găsit sfârşitul pe DN 1H, după ce autoturismul în care se afla ca pasager a intrat în coliziune cu un tir. Vinovat pentru tragedie a fost un jibouan de 22 de ani, care, în timp ce conducea autoturismul pe direcția Jibou-Var, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum-carosabil umed, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un tir, care se afla parcat regulmentar în afara părții carosabile. La testarea cu alcooltestul conducătorul auto avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie peste limita legală și vătămare corporală din culpă.

Alte articole

Leave a Comment