Sancțiuni cu nemiluita și permise reținute de polițiști, pe drumurile din Sălaj

Timp de şase zile, poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi salvarea de vieţi. Celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei, le-au fost aplicate sute de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 12  permise de conducere. Astfel, în perioada 14-19 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat pentru salvarea de vieţi şi prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În acest context, poliţiştii au aplicat 296 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 292 au fost pentru nerespectarea unei ordonanţe de urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, o sancţiune a fost la Legea 132/2017 (lipsă RCA), una la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar diferenţa au fost aplicate pentru alte abateri. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, de asemenea au fost constatate şi trei infracţiuni, una dintre acestea fiind de conducere cu permisul suspendat.

Totodată, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere, dintre care două pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, două pentru depăşire neregulamentară, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză, câte una pentru neacordare de prioritate pietonilor, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru neprezentare în 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar diferenţa au făcut obiectul altor abateri de la normele rutiere. Au mai fost reţinute şi două certificate de înmatriculare.

 Recomandările poliţiştilor

Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă  verificarea stării tehnice a autovehiculului. „Să aveţi la dumneavoastră toate documentele valabile (permis de conducere, asigurarea obligatorie etc.) şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. De asemenea, dacă părăsiţi autoturismul chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact şi nu lăsaţi în maşină persoane necunoscute, mai ales pe timpul nopţii. Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum! Nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi sau aţi consumat băuturi alcoolice!”, este mesajul reprezentanţilor IPJ Sălaj.

Leave a Comment