Salvatorii au ajuns doar după o oră de la primul apel la 112! Accidentată grav, o bătrână din Ileanda a murit până la venirea ambulanţei

Un accident grav de circulaţie, soldat cu decesul unei persoane, a avut loc în seara zilei de marţi, 28 octombrie, în localitatea Glod. O femeie în vârstă de 73 de ani s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului, fără să se asigure, moment în care a fost lovită de o autoutilitară condusă de un şofer din Rădăuţi. Martorii susţin că ambulanţa a ajuns la faţa locului cu întârziere, fapt ce a dus la decesul bătrânei.

Femeia de 73 de ani din Ileanda a mers cu o maşină de ocazie până în Glod, pentru a-şi vizita fiica. Şoferul a oprit în staţia de autobuz, iar aceasta a coborât. Nu s-a asigurat şi s-a angajat în traversarea drumului naţional prin loc nemarcat cu trecere pentru pietoni, fiind accidentată grav de o autoutilitară. ” În jurul orei 19, Costel B. de 46 ani, din Rădăuţi, judeţul Suceava, în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul naţional 1C, în localitatea Glod, pe o porţiune de drum în aliniament, a acroşat-o pe Cornelia P., de 73 ani, din Ileanda, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, şi nu purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa. Potrivit acesteia, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Autosanitara din Ileanda, defectă de două zile
Imediat după producerea evenimentului rutier, martorii şi şoferii au sunat la 112, însă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sălaj nu avea niciun echipaj liber la momentul respectiv, iar autosanitara SMURD de la Ileanda era defectă. „Autosanitara din Ileanda a fost scoasă din uz în urmă cu două zile. Are câteva defecţiuni ce urmează să fie remediate în cel mai scurt timp”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj.

Anchetă internă la Ambulanţa Sălaj
Abia după 20 de minute, a fost solicitat ajutor în judeţul Cluj. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj SMURD de la Dej şi o ambulanţă cu medic de la Gherla. Conform spuselor martorilor, primul apel la numărul unic de urgenţe a fost înregistrat la 19,08, însă era aproape ora 20 când primul echipaj a ajuns la faţa locului, respectiv SMURD Dej, începând manevrele de resuscitare. Câteva minute mai târziu a ajuns şi ambulanţa cu medic de la Gherla, care a continuat masajul cardiac aproape o oră, dar din nefericire, femeia nu a mai putut fi salvată.
Contactat managerul SAJ Sălaj, Liviu Balint, a precizat că în urma incidentului de marţi seara a fost constituită o comisie pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. „Astăzi (miercuri – n.red.) a fost constituită o comisie. Există documente justificative, nu ne bazăm pe declaraţiile martorilor, însă în prezent nu putem oferi mai multe detalii”, a explicat oficialul SAJ Săla

Alte articole

5 Thoughts to “Salvatorii au ajuns doar după o oră de la primul apel la 112! Accidentată grav, o bătrână din Ileanda a murit până la venirea ambulanţei”

 1. XXzzrealitatea

  como , omul sfinteste locul !

 2. de ce s-a lasat neacoperita o zona asa de mare fara smurd ???nu au putut trimite de la alte centre o masina pentru cateva zile ????acolo-i baiul !!!!!sa vedem cine abdica !!!!

 3. Anonim

  Pacat,a murit o persoana . Nimeni nu se simte vinovat . Trebuie sa intervina echipaje din Gherla si Dej. Comisie……… Sa acopere incompetenta si lipsa de preocupare a celor chemati si platiti sa asigure sanatatea salajenilor . Sau campania ,bat-o vina ,ne ocupa tot timpul ?
  Dar presa nu poate sa initieze o ancheta jurnalistica ? Nu poate numai sa constate o fapta asa de grava si sa se multumeasca cu un ,, nu comentez ,,

 4. anonim

  Coste ocupa_te de campania ta si vezi_ti fe aftobuzele tale.

 5. anonim

  De ce oare nu se poate face un centru de permanenta al SAJ la ILEANDA cu o ambulanta pe lângă cei de la SMURD ore chiar nu se gândește nimeni la aceste lucruri !!!!!!!!

Leave a Comment