Vitezomanii care se cred la concurs pe drumurile sălăjene, „premiați” de poliție

Peste 6.600 de sălăjeni au fost sancționați, în primul semestru al acestui an, pentru depășirea limitei legale de viteză pe drumurile publice.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. În cadrul celor 51 de acţiuni desfăşurate, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 6.621 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, în perioada de referință, pe acest segment, oamenii legii au reținut în vederea suspendării 389 premise de conducere.

Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic este prima cauză generatoare de accidente rutiere. Din această cauză, în cele şase luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj s-au înregistrat nouă de accidente de circulație grave, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viața și nouă au fost rănite grav.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

De asemenea, ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte articole

One Thought to “Vitezomanii care se cred la concurs pe drumurile sălăjene, „premiați” de poliție”

  1. Anonim

    pe cand o sa se foloseasca si radarele fixe din Zalau?
    de ce politia refuza ca ele sa fie folosite?

Leave a Comment