Sălajul duce în spate peste 8.000 de asistați social. Mulți sunt analfabeți

Datele prezentate, astăzi, de oficialii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj arată că, în intervalul ianuarie – mai 2022, au fost înregistrați peste 8.000 de beneficiari ai ajutorului social, pentru aceștia fiind plătită suma de 4,5 milioane de lei.

Situația privind numărul beneficiarilor de ajutor social din județ a fost prezentată și analizată în ședința lunară de dialog social, o întrunire la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, ai principalelor sindicate și patronate din județ. Datele AJPIS Sălaj mai arată că, pentru a beneficia de ajutor social, persoanele în cauză sunt obligate să presteze muncă în folosul comunității și să se înregistreze în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, iar asta pentru găsirea unui loc de muncă sau pentru participarea la cursurile de pregătire sau reconversie profesională.

Primarii, obligați să-i pună la muncă pe asistații sociali

Poate nu știați, dar primarii sunt obligați de lege să întocmească un plan de activități sezoniere pe baza solicitărilor existente la nivel local. Refuzul de două ori de a participa la aceste activități sezoniere conduce la decăderea persoanei în cauză din drepturile financiare de care beneficiază lunar. Mai mult, persoanele apte de muncă nu pot refuza un loc de muncă pus la dispoziție prin AJOFM Sălaj sau serviciile de calificare profesională în vederea ocupării unui loc de muncă. Trist este că prea puțini sunt beneficiarii de ajutor social care se angajează, iar cei care o fac, rămân prea puțin în câmpul muncii și revin la statutul de asistat social.

Fotografie cu caracter ilustrativ

6 Thoughts to “Sălajul duce în spate peste 8.000 de asistați social. Mulți sunt analfabeți”

 1. […] Datele prezentate, astăzi, de oficialii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj arată că, în intervalul ianuarie – mai 2022, au fost înregistrați peste 8.000 de beneficiari ai ajutorului social, pentru aceștia fiind plătită suma de 4,5 milioane de lei. Situația privind numărul beneficiarilor de ajutor social din județ a fost prezentată și analizată în ședința lunară de dialog social, o întrunire la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, ai principalelor sindicate și patronate… Citeste mai mult […]

 2. Anonim

  La munca tovarăși.

  1. Dorel

   F. bine! Prezentați situația Consiliului județean și Instituției Prefectului ! Ăștia ce conduc respectivele instituții habar nu au ce se întâmpla in ograda lor!!!! Pe de alta parte ne meritam soarta ! E România lucrului bine făcut , e România educata , e România lui Iohanis!!!

   1. Anonim

    Felicitari ! . Doar 8000 … ?

 3. O mică constatare

  În comunism nu existau astfel de agenții dar, nu existau nici șomeri, nici asistați social. Până și ultimul ț …n era angajat la Armătura și aduna șpanu cu roaba în secțiile de prelucrări mecanice, nu-i vedeai la cerșit. Putrăd răjim dar, bine menținut în vârful baionetelor americane !

 4. Marin

  Autoritatile ii vor mentine in relaxare, deoarece au nevoie de voturi in 2024
  Respect pentru primarii care au taiat ajutorul social pentru putorile care nu vor sa se integreze prin munca.

Leave a Comment