Sălajul, afectat de furtună. Mai mulți copaci s-au prăbușit, iar o gospodărie a fost inundată

Furtuna înregistrată marți seara în județul Sălaj a cauzat probleme în mai multe zone. Vântul puternic a doborât copaci, iar o gospodărie din municipiul Zalău a fost inundată. Pentru evacuarea apei și înlăturarea copacilor căzuți pe drum a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice înregistrate marți, în județul Sălaj au fost înregistrate mai multe situații care au necesitat intervenția pompierilor militari. Echipele de pompieri au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuți pe drumul dintre localitățile Cehu Silvaniei și Ulciug, dar și pentru pe drumul național 1 F, în zona Meseș. Pompierii au mai intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie situată pe strada Armatei din municipiul Zalău. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj le reamintește sălăjenilor să respecte o serie de măsuri pentru a nu își pune în pericol viața în cazul apariției unei furtuni: întrerupeți orice activitate în aer liber, intrați într-o clădire sau într-un autoturism, iar în casă deconectați de la priză aparatele şi alte echipamente electrice. Acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice. Dacă vă aflați într-o zonă deschisă, așazați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi, evitați obiectele înalte și obiectele metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete etc.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Sălajul, afectat de furtună. Mai mulți copaci s-au prăbușit, iar o gospodărie a fost inundată”

  1. […] Furtuna înregistrată marți seara în județul Sălaj a cauzat probleme în mai multe zone. Vântul puternic a doborât copaci, iar o gospodărie din municipiul Zalău a fost inundată. Pentru evacuarea apei și înlăturarea copacilor căzuți pe drum a fost nevoie de intervenția pompierilor. Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice înregistrate marți, în județul Sălaj au fost înregistrate mai multe situații care au necesitat intervenția pompierilor militari. Echipele de pompieri au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuți pe drumul dintre localitățile Cehu Silvaniei și Ulciug, dar și pentru pe drumul național… Citeste mai mult […]

Leave a Comment