Sălăjeanul Alin Mastan a fost înlocuit din funcția de director general al Jandarmeriei București

Maiorul Laurențiu Cazan, cel care a coordonat intervenția jandarmilor la protestul din Piața Victoriei, a fost împuternicit, miercuri, în funcția de director general al Jandarmeriei București, pentru o perioadă de 6 luni, informează instituția amintită.

„Având în vedere faptul că la nivelul conducerii Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București a încetat împuternicirea pe funcția de director general a domnului locotenent-colonel Alin Mastan, pentru asigurarea continuității la comandă și a bunei desfășurări a activităților, la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus împuternicirea pe o perioadă de șase luni în funcția de director general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București a domnului maior CAZAN Laurențiu”, informează Jandarmeria București, printr-un comunicat de presă.

Maiorul Laurențiu Cazan este cel care a coordonat intervenția jandarmilor la protestul din 10 august, din Piața Victoriei.

Laurenţiu Cazan a fost primul care a spus că îşi cere scuze faţă de persoanele care au suferit „în mod gratuit” în urma intervenţiei forţelor de ordine, acesta subliniind că nu a luat o decizie în privinţa unei demisii şi că nici nu are ce să-şi reproşeze.

Alin Mastan  a fost, până în 1 februarie 2017, şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, când a fost detaşat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii în funcţia de prim adjunct al directorului general.

În vârstă de 40 de ani, fostul şef al jandarmilor bucureşteni este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, arma Jandarmi.

Ulterior, a absolvit la Academie cursul postuniversitar Drept Internaţional Public-Relaţii Internaţionale şi cursul postuniversitar Management la Institutul de Studii pentru Ordine Publică Bucureşti.

Surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj susțin că Alin Mastan nu se va întoarce în Sălaj, el având un post asigurat în cadrul Jandarmeriei bucureștene.

2 Thoughts to “Sălăjeanul Alin Mastan a fost înlocuit din funcția de director general al Jandarmeriei București”

  1. Anonim

    asa se promoveaza la PSD

Leave a Comment