Sălăjean răpus de frig, după ce s-a aventurat în Munţii Făgăraş

Un tânăr de 22 de ani din Sălaj a decedat marţi, 25 septembrie, după ce a fost surprins de frig şi zăpadă în Munţii Făgaraş. El a fost găsit în cursul nopţii de marţi, în stop-cardiorespirator în zona de creastă a munţilor, în apropiere de lacul Bâlea, acolo unde rămăsese rămăsese blocat împreună cu prietena lui.

La faţa locului au intervenit cei de la Patrula Salvamont de la Bâlea, care au efectuat manevrele de resuscitare, după care l-au predat unui echipaj SMURD, care l-a dus la Unitatea de Primiri Urgenţe Sibiu. În ciuda eforturilor medicilor, trupul turistului sălăjean a cedat.

Potrivit preşedintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu, tânărul era îmbrăcat adecvat pentru perioada în care ne aflăm, însă nu a ținut cont de avertizările meteorologice: “Echipamentul era pentru această perioadă, dar nimeni nu a putut să preconizeze că vremea se va manifesta atât de violent și de extrem. Trebuie să aibă un echipament de iarna, dar nu a înțeles avertizările meteo, nimeni nu a crezut că vor avea o asemenea amploare. Vântul, umiditatea au amplificat această senzație de frig. Nu putem spune că echipamentul era neconform, dar putem să spunem că nu a ținut cont de informări, nu a avut acces la ele, nu stim de câte zile era pe munte”.

În ceea ce o priveşte pe tânăra care îl însoţea, aceasta a fost spitalizată, este în stare stabilă, conştientă, cu degerături la mâini.

Alte articole

Leave a Comment