Salajean prins ca a furat tablouri in valoare de peste 1,7 milioane de lei

Salajean prins ca a furat tablouri in valoare de peste 1,7 milioane de lei

Un salajean in varsta de 32 de ani, care se sustragea urmaririi penale pentru comiterea unui furt de tablouri estimate la valoarea de aproximativ 400.000 de euro, a fost prins de autoritati si depus in arest preventiv pentru o perioada de 29 de zile. Initial, barbatul a fost identificat pe raza orasului Simleu Silvaniei ca fiind autorul unui alt furt de tablouri de aproximativ 60.000 de lei. Anchetat de politisti, acesta si-a recunoscut ambele fapte.

Politistii clujeni au identificat si prins, zilele trecute, un salajean suspect in cazul mai multor infractiuni de furt, cauzand un prejudiciu de peste 1,7 milioane de lei. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj, Gina Pop, a declarat ca politistii clujeni au fost sesizati, in noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010, despre faptul ca persoane necunoscute au patruns prin efractie intr-o locuinta de pe raza municipiului Cluj-Napoca si au sustras 12 tablouri estimate de proprietar la valoarea de aproximativ 60.000 de lei. In urma verificarilor efectuate, oamenii legii au constatat ca principalul suspect in comiterea faptei este un barbat in varsta de 32 de ani, din comuna Sarmasag, judetul Salaj, care se sustragea, de altfel, urmaririi penale pentru comiterea altei fapte de furt de tablouri savarsita in noaptea de 24 decembrie, la locuinta unui alt clujean. La data respectiva, barbatul impreuna cu un alt suspect aflat deja in arest, au sustras tablouri in valoare de 400.000 de euro, a declarat Gina Pop.

Potrivit sursei citate, barbatul a mai fost pedepsit penal de autoritatile din Ungaria, fiind cercetat si de politistii din judetul Satu Mare pentru fapte similare. In fapt, suspectul castiga increderea persoanelor prin oferirea de servicii de amenajari interioare. Astfel afla despre valoarea unor bunuri detinute de proprietari, dupa care le sustragea in scopul comercializarii. Cu sprijinul politistilor din cadrul IPJ Salaj, suspectul a fost depistat pe raza orasului Simleu Silvaniei si a recunoscut fapta savarsita. Primele verificari au stabilit ca acesta a vandut obiectele de arta unui colectionar de arta din judetul Satu Mare, politistii clujeni deplasandu-se in municipiul Satu Mare pentru recuperarea a opt dintre acestea a declarat purtatorul de cuvant.

Politistii recomanda astfel tuturor cetatenilor sa nu manifeste incredere in persoane pe care nu le cunosc sau pe care le angajeaza pentru prestarea de servicii in amenajari interioare. Nu faceti publica valoarea obiectelor pe care le detineti in locuinta, pentru a nu deveni victimele infractiunilor de furt. De asemenea, asigurati-va bunurile de valoare pe care le detineti, a mai precizat Gina Pop.

In prezent, politistii clujeni continua cercetarile pentru recuperarea intregului prejudiciu. Salajeanul, in varsta de 32 de ani, este cercetat in stare de arest preventiv, pe numele sau instanta emitand mandat de arestare pentru o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat in forma continuata.

Leave a Comment