„Să nu uităm!” – o nouă expoziție de fotografie marca Mirel Matyas

Cunoscutul profesor de matematică Mirel Matyas, de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” (A.P.I.) Zalău, un împătimit al artei fotografice, organizează în această perioadă o nouă expoziţie. Este vorba despre a doua expoziţie personală din acest an, după cea de la Casa Corpului Didactic Sălaj („Viața este Viața. Eseu fotografic”) ce mai poate fi vizitată până la mijlocul lunii februarie. “De data aceasta vin cu o expoziție dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului – 27 ianuarie.

Fotografiile realizate la Auschwitz-Birkenau ne readuc în memorie grozăviile celui de Al Doilea Război Mondial. Suntem datori să reamintim, iar și iar, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 77 de ani în <<lagărele morții>>. Nu avem voie să uităm! Numai așa, putem combate manifestările rasiste, xenofobe, care iată, le vedem și în societatea noastră”, a precizat profesorul Matyas.

Noua expoziție de fotografie „Să nu uităm!” este realizată cu sprijinul prietenilor de la Comunitatea Evreilor Sălaj, dar și a Colegiului Tehnic A.P.I. Zalău. Fotografiile au fost expuse în sala de festivități a Clădirii Transilvania Zalău, cu ocazia evenimentului de comemorare a victimelor Holocaustului, iar vineri 28 ianuarie, acestea pot fi văzute în Centrul Expozițional de la Colegiul API Zalău.

 

 

 

 

 

One Thought to “„Să nu uităm!” – o nouă expoziție de fotografie marca Mirel Matyas”

  1. Să nu uiți Darie

    Felicitări d-le Mirel și, o sugestie, nu uităm nici că se împlinesc 115 ani de la Răscoala din 1907. Atunci, la ordinul criminal al regelui carol i și al guvernului liberal, armata română a împușcat 11.000 țărani răsculați. Fiind vorba de Holocaust, e bine de știut că țăranii români s-au răsculat împotriva împotriva arendașilor evrei și a moșierilor români !

Leave a Comment