S-au desemnat câștigătorii concursurilor “Cu viața mea apăr viața” și ”Prietenii Pompierilor”

Concursurile destinate elevilor, organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Porolissum”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, au fost reluate după aproximativ doi ani de pauză.

Astfel, în perioada 12-13 mai, cele două instituții precizate au organizat două competiții. Este vorba despre, concursul “Cu viața mea apăr viața”, – cu tematică de protecție civilă și concursul ”Prietenii Pompierilor” – cu tematică tehnico-aplicativă în rândul elevilor.

La concursul “Cu viața mea apăr viața” au participat șase echipaje, din care trei formate din elevi de liceu și trei din elevi de gimnaziu. După parcurgerea celor trei probe clasamentul este următorul: Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic “Voievod Gelu” Zalău și Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău la secțiunea liceu, respectiv Școala Gimnazială Chieșd, Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău și Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou, la secțiune gimnaziu.

De asemenea, la concursul ”Prietenii Pompierilor” (etapa județeană) au participat cinci echipaje, iar după parcurgerea celor trei probe clasamentul a fost următorul: locul I – Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc , locul II – Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău, locul III – Școala Gimnazială nr.1 Marca și apoi în ordine echipajele ale Școlilor Gimnaziale nr. 1 Românași și “Silvania” Șimleu Silvaniei.

”Scopurile acestor competiții a fost acelea de formare și dezvoltare a unor trăsături morale cum sunt: spiritul de echipă, curajul, hotărârea, disciplina, corectitudinea cât și dezvoltarea capacităților de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență. Felicitări și le mulțumim tuturor participanților, elevilor, profesorilor coordonatori ai cercurilor de elevi, cadrelor, voluntarilor ISU și ai Crucii Roșii Sălaj pentru implicare și dăruire!”, au precizat organizatorii.

 sursa foto: ISU Sălaj

2 Thoughts to “S-au desemnat câștigătorii concursurilor “Cu viața mea apăr viața” și ”Prietenii Pompierilor””

  1. […] Concursurile destinate elevilor, organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Porolissum”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Citeste mai mult […]

  2. […] Concursurile destinate elevilor, organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Porolissum”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment