Recomandările pompierilor sălăjeni pentru un Revelion în siguranță

Din experiența anilor precedenți, se cunoaște faptul că în această perioadă mai specială reprezentată de trecerea dintre ani, vor fi utilizate articole pirotehnice. Prin urmare, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) ”Porolissum” Sălaj vin co o serie de precizări pentru cetățeni. Astfel, aceștia pot folosi, potrivit legii, pentru divertisment, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare cu această destinaţie (categoria I), cum ar fi: focuri bengale, chibrituri bengale, beţişoare bengale, pocnitori, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, şerpi, scântei, pocnitori cu confeti. Aceste materiale prezintă un nivel foarte scăzut al riscului şi sunt fabricate pentru a putea fi utilizate inclusiv în spaţii restrânse sau în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă.

Atenție la utilizarea materialelor pirotehnice!

În vederea evitării producerii unor accidente ca urmare a utilizării legale, de către persoanele fizice, a materialelor pirotehnice, reprezentanții ISU Sălaj recomandă: respectarea cu stricteţe a instrucţiunilor producătorului la utilizarea materialelor pirotehnice; asigurarea, înainte de folosirea materialelor pirotehnice, că integritatea ambalajului nu a fost afectată, iar în situaţia în care acesta a fost deteriorat, evitarea utilizării produsului; evitarea accesului copiilor la materialele pirotehnice, chiar dacă prezintă un nivel de risc foarte scăzut, ele pot vătăma; evitarea uscării materialelor pirotehnice, aruncării în foc sau în mijloacele de încălzit; evitarea reaprinderii produselor care au dat rateu sau au rămas cu materia explozivă nedetonată, dar și evitarea aprinderii mai multor materiale pirotehnice în acelaşi timp.
La trecerea dintre ani, pompierii sălăjeni sunt la datorie și vor veghea pentru siguranța cetățenilor și pe această cale urează tuturor un sincer și călduros „La mulţi ani!”.

Alte articole

Leave a Comment