Radiografia unui eșec: cum au votat sălăjenii la referendumul pentru revizuirea Constituției

Referendumul pentru redefinirea familiei a fost invalidat, după ce prezenţa la urne nu a atins pragul de 30 la sută. După două zile în care alegătorii şi-au putut exercita opţiunea, în judeţul Sălaj au votat 43.683 de persoane, dintre care 38.103 pe liste permanente, 5.406 pe liste suplimentare, iar 174 cu urna mobilă. Prezenţa la urne a atins, astfel, 22,08 la sută, peste cea de la nivel naţional, de 20,41 la sută.

În mediul urban conduce detaşat Jiboul, unde 21,82 la sută dintre alegători au trecut pe la urne urmat de Şimleu Silvaniei, cu 18,02 la sută participanți la vot, municipiul Zalău, cu o prezenţă de 17,40 la sută şi Cehu Silvaniei, cu doar 10,41 la sută (384 de persoane prezente la urne din totalul de 4.825 persoane înscrise pe listele permanente și suplimentare), acesta fiind, de altfel, orașul în care cetățenii au fost aproape total dezinteresați de acest referendum.

În trei localităţi, prezenţa la vot a depăşit 100 la sută. Campion detaşat, cu 163,15 la sută, este satul Ugruţiu, din comuna Dragu, unde din totalul celor 19 alegători de pe listele permanente a votat doar unul, însă s-au prezentat la urne 30 de persoane care au votat pe liste suplimentare. Peste 157,14 la sută a fost prezenţa înregistrată în Miluani, comuna Hida, cu 21 de persoane cu drept de vot, unde au fost cinci votanţi pe liste permanente şi 28 pe suplimentare. În Păduriş, un alt sat din comuna Hida, s-a raportat o prezenţă la urne de 113,3 la sută.

Pragul de 30 de procente a fost atins sau depăşit în comunele Agrij, Băbeni, Bălan, Bănişor, Buciumi, Camăr, Coşeiu, Creaca, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Jos, Gîlgău, Gîrbou, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Treznea, Valcău de Jos. Localitățile în care sâmbătă, la ora 13, nu se prezentase la urne nicio persoană au fost Cormeniș, Ulciug, Valea Lungă, Țăudu, Aleuș și Pericei – una dintre cele două secții, cu  1.093 cetățeni înscriși pe liste.

La finalul primei zile a Referendumului, în judeţul Sălaj votaseră 8.809 persoane, dintre care 7.298 pe liste permanente, 1.368 pe liste suplimentare, iar 143 cu urna mobilă. Prezenţa la urne a fost de 4,45 la sută.

În Sălaj au fost amenajate pentru aceste Referendum 312 secţii, în care au putut vota 197.808 de cetăţeni.

Alte articole

7 Thoughts to “Radiografia unui eșec: cum au votat sălăjenii la referendumul pentru revizuirea Constituției”

 1. soso

  …. pe liste permanente si…. pe liste permanente……. nu e acelasi lucru??
  o luati serios pe urmele amatorilor de la graiul sj

 2. Anonim

  Mesaj pentru cei 22,08% proști care au votat: No, amu vin homosexualii și vă adoptă copiii!

 3. Anonim

  Acest referendum va ramane in istoria neamului romanesc, ca o mostra de inapoiere, involutie, URA, prostie, un nonsens care ne a facut de rusine in fata intregii lumi! Este ca si cand ai vota impotriva unei persoane pt ca e stangace! O mare,uriasa rusine nationala. PSD si BOR, banii inapoi, nesimtitilor si inapoiatilor! Banii romanilor saraci, inapoi! Ati nenorocit tara asta bucata cu bucata.

 4. anonim

  DE acord cu propunerea ca patriarhul sa demisioneze (propunerea sefului PNTCD d-l Pavelescu) dar nu-i suficient banii cheltuiti sa-i inapoieze statului exclusiv BOR pentru ca a fost sprijinit de PSD sa se organizeze referendum si nu au facut totul ca acest referendum sa reuseasca. Simpla participare la vot nu a fost suficient trebuia sa se implice precum VASILE GOLDIS IN MAREA UNIRE sau chiar mai mult pentru ca preotii din romania au o pregatire exceptionala si avea cu cine apara familia traditionala . avem nevoie de schimbare ..

 5. maya

  Rusine romanilor care se declara crestini.Acuma s a vazut cati au credinta,ca fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui Dumnezeu.La recesamantul urmator nu are rost sa va declarati crestini,nu se poate sa fii crestin si sa fii de acord cu sodomia,asa ceva nu exista.

  1. Anonim

   ce proasta esti….daca la tine credinta sta intr un cacat de referendum, promovat prin mesaje pline de ura si multe minciuni la adresa atat a comunitatii lgbt, cat si a celor care se opun habotnicilor ca tine…..tu femeie, cum dracu aperi tu familia interzicand casatoriile lgbtl, dar te tragi pe cur cand vine vb de pb reale, gen violenta domestica, abuzurile din familie, abandonul scolar, nivelul de saracie, pb care nu sunt importante pt coalitia de retarzi cpf?

 6. Anonim

  Ce au luat o peste bot comunistii care au distrus tara! Macar atata satisfactie sa avem. Si laudarosii de politicieni salajeni -teapaaa! ???❤️❤️❤️???

Leave a Comment