Propunere de trimitere în judecată în dosarul accidentului mortal de la Jibou

Poliţiştii sălăjeni au finalizat cercetările în cazul accidentului mortal produs în 17 mai 2018, la ieşirea din localitatea Jibou, spre Someş Odorhei, la intersecţia centurii căii ferate cu centura ocolitoare a oraşului.
Oamenii legii au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de trimitere în judecată a şoferiţei Sanda Ungur, pentru ucidere din culpă. Contactat, procurorul de caz Marta Chiş ne-a declarat că va da o soluţie în acest caz după ce va analiza dosarul primit de la Poliţie. „Având în vedere că în momentul de faţă sunt singurul procuror care activează la Parchetul Jibou, sper să reuşesc până în 20 decembrie să iau o decizie în acest caz”, a precizat Marta Chiş. Aceasta a mai spus că cercetările efectuate în dosar au stabilit că semnalele acustice şi sonore de la trecerea la nivel cu calea ferată funcţionau la momentul producerii accidentului.

Reamintim că în urma tragediei din 17 mai, patru studente din judeţul Maramureş – Mădălina Pârja, Maria Şteţ, Claudia Barboş şi Sara Pop – şi-au pierdut viaţa după ce autoturismul cu care se întorceau de la Cluj, condus de prietena şi colega lor, Sanda Ungur, de 21 de ani, a fost spulberat de trenul R4046, care circula pe ruta Baia Mare-Jibou.

Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs după ce şoferiţa a ignorat semnalele acustice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată. În urma impactului, autoturismul a fost aruncat la câţiva metri distanţă de calea ferată, trei dintre victime decedânt pe loc după ce au fost proiectate din maşină. Celelalate două, printre care şi conducătoarea auto, au rămas încarcerate în fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru scoaterea lor. Şoferiţa a fost singura care a scăpat cu viaţă.

Alte articole

Leave a Comment