Programul „Rabla electrocasnicelor”, blocat în ultimul moment: suspiciuni de fraudă și insecuritate cibernetică

Unul dintre cele mai așteptate programe din acest an, Rabla pentru Electrocasnice, a fost amânat în ultimul moment. Programul urma să înceapă astăzi la ora 12, însă autoritățile au decis să îl blocheze și să amâne înscrierile pentru o dată ce va fi anunțată din timp, după cum spun reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).
„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
„Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului”, se arată în comunicatul reprezentanților AFM publicat marți la ora 12.

 

Alte articole

3 Thoughts to “Programul „Rabla electrocasnicelor”, blocat în ultimul moment: suspiciuni de fraudă și insecuritate cibernetică”

  1. Unu.

    Se putea sa decurga ceva normal la români, fără furt, fără fraudă! Gena asta a hoției este bine întipărită în moștenirea românului!??

  2. Anonim

    La cum merg lucrurile la noi si ce hautoritati avem…nu e de.mirare! Niste prosti! Stati sa vedeti ce ne asteapta de la anu!

  3. Anonim

    Poate preciza AFM ce înseamnă „suspiciuni de fraudă” cînd încă nu s-a înscris nimeni? Sau nu au cele 40 milioane? În orice caz, nu va fi nimic anul acesta!

Leave a Comment