Prinși la tăiat de arbori într-o pădure din Crișeni

Jandarmii sălăjeni au fost sesizaţi, zilele trecute, cu privire la faptul că mai multe persoane taie fără drept arbori dintr-o pădure privată de pe raza localităţii Crişeni.  

La faţa locului au fost depistate două persoane, un bărbat de 27 de ani din Zalău şi un altul de 28 de ani, ambii din comuna Românaşi, care au tăiat fără drept mai mulţi arbori din specia carpen şi paltin.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic. Masa lemnoasă tăiată fără drept, respectiv 1,5 metri cubi, a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Almaş. Totodată, a fost confiscat şi un motofierăstrău. De la începutul lunii noiembrie şi până în prezent, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilicite din domeniul silvic, pe raza judeţului Sălaj, au fost aplicate un număr de șapte sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic, în valoare totală de 6.000 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj recomandă cetăţenilor ca în situaţia în care sunt martorii săvârşirii unor fapte similare, să solicite sprijin la numărul unic pentru situaţii de urgenţă „112”.

 

 

Leave a Comment