Primarul oraşului Jibou, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Judecătoria Jibou l-a condamnat pe primarul oraşului Jibou, Eugen Bălănean, la un de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Sentinţa a fost pronunţată miercuri, 30 iulie, de către instanţa jibouană, însă nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Potrivit minutei şedinţei de miercuri, magistraţii l-au condamnat pe edilul oraşului Jibou la un an de închisoare şi au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o perioadă de trei ani, care constituie termen de încercare pentru inculpat. „Supravegherea inculpatului este încredinţată Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj. Inculpatul Bălănean Eugen se va supune măsurilor de supraveghere prevăzute de art. 863 lit. a, b, c, d Cod penal şi anume: să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj; să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta”, se mai precizează în sursa citată. De asemenea, Eugen Bălănean a fost obligat şi la plata sumei de 600 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Reamintim că, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, ”În calitate de primar, în perioada 2010 – 2013, a decis achiziţionarea unor mărfuri şi servicii de transport, în valoare totală de 167.844,59 de lei, de la SC Cerespan SRL, cu sediul în Jibou, cunoscând că, la această societate, asociat unic şi administrator este fiul Bălănean Eugen Ciprian, cu scopul de a realiza un scop material indirect pentru acesta din urmă. De asemenea, în perioada 2009 – 2013, a decis achiziţionarea unor mărfuri alimentare şi nealimentare în valoare totală de 37.768,8 lei de la SC Ceres 91 SRL, la care este asociat, deţinând 50 la sută din părţile sociale, cu scopul de a realiza un scop material pentru sine”.
Primarul Eugen Bălănean a fost trimis în judecată în luna martie a acestui an şi susţinea la momentul respectiv că acest proces i se trage de la programul ”Cornul şi laptele”. Intenţia sa a fost, de fapt, doar să facă o faptă bună, varianta povestită de edilul din oraşul de pe Someş fiind puţin diferită faţă de cea a organelor de anchetă. ”Când a fost licitaţie pentru distribuirea cornurilor în şcoli nu s-a prezentat nimeni, iar directorii mă întrebau pe mine de ce nu vin cornurile. Aşa că a câştigat licitaţia pe SEAP brutăria la care fiul meu este acţionar. Nu contează că a mers în pierdere, dar contează că e conflict de interese”, explica Eugen Bălănean.

18 Thoughts to “Primarul oraşului Jibou, condamnat la un an de închisoare cu suspendare”

 1. Anonim

  A scapat ieftin.Are noroc ca si apelul o sa se judece tot la o instanta din Salaj,respectiv la Tribunal.Daca era judecat de O CA sau de ICCJ ERA JALE.

  1. Trahanache

   Apelul se judeca la Curtea de Apel Cluj, conform art. 38 alin.2 din Codul de procedura penala.

 2. Anonim

  Tare ma tem ca la Curtea de Apel i se va da cu executare!Amu no, cum ia hi norocul!

  1. Anonim

   no si? sa-i dea cel putin 6 luni ca la Berceanu, dar cel mai important este sa rse si recupereze „prejudiciul”

 3. Anonim

  Sa speram ca a fi cu executare dacă tot îl mănâncă în foond sa facă apel. Ar trebui sa își recunoască vina și sa ii fie învățătură de minte lui și altora ca el.

 4. Anonim

  A scăpat foarte ieftin. .. Așa nu ii descurajează sa facă astfel de fapte, ci din contră.

 5. Anonim

  Mai trage mâța de coada cu apelul ca altfel e pericolul sa fie destiut din functie conform Statutului alesior locali! Depinde cat este sprijinit de prefectura, sa nu-l sacrifice ca pe ala din Meseseni!

 6. om bun

  dupa ultima sentinta de la curtea de apel cluj,atunci sa veniti cu comentarii,pana atunci nu are rost

 7. Anonim

  Domnule primar sa fiii tare.

  1. Anonim

   Sa fi tare !! caci la puscrie nu e usor deloc ! si asta te asteapta !

 8. Anonim

  tare in scula

 9. Anonim

  mai conteaza sa respecti si legea si daca esti primar

 10. Anonim

  Traiasca PSD!Baieti ,continuati tot asa!Berceanu,Balanean…………etc.Cine e la rand?

 11. Anonim

  PSD isi schimba numele pana la alegeri : Partidul Puscariabililor din Romania.
  Intrebarea este daca exista un om cinstit si corect in toata adunatura asta de politicieni? Chiar asa de prost am ajuns sa fie sinomime POLITICA cu PUSCARIA

  1. Anonim

   politica = prostitutia = religia, trei rele, si doar una in care iti bagi p__a

 12. anonim

  nu suntem dumnezeu sa incercam sa nu l judecam ca om e egal cu noi ca primar n am cuvinte . chiar daca e greu de acceptat dar tre sa fim recunoscatori pentru cate lucruri a facut pt oras asta e adevarul. ca om pentru ceea ce a facut …….. va plati . nu judecati

Leave a Comment