Primăria Zalău solicită Guvernului sprijin financiar pentru înlăturarea efectelor produse de potopul care a lovit municipiul

Într-o scrisoare adresată primului-ministru Viorica Dăncilă, municipalitatea zălăuană solicită Guvernului României alocarea de urgență a sumelor necesare înlăturării efectelor produse de fenomenele meteorologice, care au lovit Zalăul în urmă cu o săptămână.
Redăm mai jos, integral, scrisoarea deschisă expediată de administrația zălăuană Guvernului României.

„Doamnei Viorica Vasilica Dancilă,
Prim ministru al României

Stimată doamnă prim-ministru,
În data de 28 mai, municipiul Zalău a fost grav afectat de fenomene meteorologice extreme care au provocat pagube materiale însemnate locuitorilor municipiului, agenților economici și instituțiilor publice din oraș. În urma inventarierii acestor pagube, s-a constatat ca au fost avariate infrastructura școlara și rutieră, clădiri aparținând instituțiilor publice, case familiale, blocuri de locuințe, autovehicule, culturi agricole, sere și livezi.
În prezent, bugetul local al municipiului Zalău este angajat în proiecte majore, atât cu finanțare europeană, cât și cu finanțare locală. Pentru a nu compromite niciunul din proiectele propuse avem contractat un credit și am renunțat inclusiv la acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din Primăria municipiului Zalău și a unităților subordonate.
Această situație nu ne dă posibilitatea să alocăm de la bugetul local sume necesare pentru acoperirea daunelor produse.
Prin jurământul depus la investirea în funcție de primar al municipiului, m-am obligat să fiu tot timpul alături de comunitatea pe care o reprezint și cu atât mai mult în situații dificile.
Astfel, mă adresez Dumneavoastră, doamnă Prim ministru, cu rugamintea de a analiza cu celeritate proiectele de hotărâre de guvern, trimise de Instituția Prefectului Sălaj și de Consiliul Județean Sălaj și să alocați urgent sumele pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice.
Fiind convins că veți fi alături de noi în aceste momente dificile, vă mulțumesc anticipat.

Cu respect și considerație,
Ionel Ciunt, Primarul Municipiului Zalău”

One Thought to “Primăria Zalău solicită Guvernului sprijin financiar pentru înlăturarea efectelor produse de potopul care a lovit municipiul”

  1. O simpla constatare !

    Era bine daca in Zalau nu se construiau chiar 10 bisericii, erau suficiente 9. Cu banii ramasi trebuia achizitionat un sistem de rachete antigrindina !

Leave a Comment