Primăria cere zălăuanilor înțelegere în procesul de deszăpezire

Primăria municipiului Zalău a remis presei, marți, un comunicat în care prezintă modul de acţiune în urma condițiilor meteo și a căderilor de zăpadă din noaptea de luni spre marți, precum și în urma precipitațiilor căzute pe parcursul zilei de marți. În comunicat se precizează următoarele:

“În urma zăpezii din noaptea de 26 spre 27 februarie și din ziua de 27 februarie, până la ora 13, la procesul de deszăpezire a municipiului Zalău au participat un număr de 10 utilaje și 105 muncitori din cadrul SC Citadin Zalău SRL, secțiile Drumuri și Salubrizare.

În noaptea de 26 spre 27 februarie s-a acționat pe toată durata nopții cu 4 mașini cu lamă, dotate cu răspânditor de material antiderapant. În jurul orei 4, una din mașini s-a defectat, însă a fost reparată până în jurul orei 7:30. În data de 27 februarie, începând cu ora 7:00, au intervenit pentru deszăpezire cele 4 mașini cu lamă și << sărărițe >>, care au intervenit și pe parcursul nopții, la care s-au adăugat două tractoare cu lamă pentru deszăpezit, două buldoescavatoare cu lamă și două autobasculante cu material antiderapant – împrăștiat manual de către operatori. Începând cu ora 5:00, echipele de la Salubrizare au înlăturat zăpada de pe trotuare și au împrăștiat material antiderapant, continuând activitatea pe durata întregii zile, până la ora 15:00.

Sarcina SC Citadin Zalău SRL, operatorul care are în obiectiv deszăpezirea municipiului Zalău, este de a interveni într-un timp rezonabil pentru înlăturarea zăpezii, astfel încât toate străzile și trotuarele din municipiu să fie practicabile, fără a exista pericolul de alunecare, derapare, etc. De asemenea, o altă sarcină a Societății Citadin este de a acționa în conformitate cu programul de deszăpezire aprobat (muncitori, utilaje, trasee), dar și de a răspunde solicitărilor telefonice ale cetățenilor pentru a rezova punctual unele probleme din diverse zone ale municipiului Zalău.

Dorința Primăriei Municipiului Zalău, ca și a cetățenilor, este ca intervenția privind deszăpezirea orașului să fie finalizată într-un timp cât mai scurt, însă, având în vedere mărimea intravilanului municipiului și rețeaua stradală, deszăpezirea se poate realiza numai gradual, începând cu arterele principale, stații de autobuz, zone în pantă, unități de învățământ, spitale, etc”, se arată în comunicatul de presă al primăriei Zalău.

 

 

 

8 Thoughts to “Primăria cere zălăuanilor înțelegere în procesul de deszăpezire”

 1. MS calator in viitor

  „Primăria municipiului Zalău a remis presei, miercuri, un comunicat în care prezintă modul în care municipalitatea a acționat în urma condițiilor meteo și a căderilor de zăpadă din noaptea de marți spre miercuri, precum și pe parcursul zilei de miercuri. În comunicat se precizează următoarele”…..cred ca cei de la Magazin salajean au calatorit in timp…ptr ei deja e miercuri astazi si ei deja stiu cat va ninge in „noaptea de marti spre miercuri”

 2. Anonim

  Niste nemernici!A nins o data intr-o iarna si atuncinu fac nimic

 3. Anonim

  Las ca vine vara si se topeste zapada.Pana atunci pe trotuare ne putem pune slanina la murat.Sunt pline de sare

 4. Anonim

  la toti ni greu !!! … da la primarie ii este foare greu … ar trebui cineva trans la raspundere … dar cine ca ei au in cap sa scape numa de cei care ii pot trage la raspundere

  rusine PSD

 5. Rozi

  Cetatenii zalauani inteleg perfect IMPOTENTA profesionala a celor de la deszapezire…..

 6. Anonim

  Unde le sunt cizmele de cauciuc?Sa iasa la lopata!

 7. Anonim

  Promisiuni de campanie!Prosti am fost ca u-am votat

 8. Anonim

  Pentru concetatenii mei de mai sus :INDRASNESTE SA CREZI ! in minciunile si promisiunile lor .Si-au dublat salariile in primarie de sus pana jos ,sus de a dreptul s-au triplat ,si-au angajat neamurile si pilele prin toate institutiile subordonate iar in rest ii doare la patina de problemele zalauanilor .Niste incompetenti .Iesiti fratilor masiv la vot data viitoare daca vreti cu adevarat schimbare ,valabil si la nivel central .

Leave a Comment