Presupusul incendiator al apartamentului din Zalău rămâne în arest

Magistraţii sălăjeni au respins miercuri, 8 iulie, cererea privind înlocuirea măsurii preventive formulată de către unul dintre zălăuanii acuzaţi de tentativă de omor şi distrugere, după ce în luna septembrie a anului trecut, au incendiat un apartament în municipiu. „Unul dintre inculpaţi, Florin Ardelean, a solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă instanţa a respins în cadrul şedinţei de miercuri cererea acestui. Astfel, tânărul rămâne după gratii”, a declarat Cristina Ştef, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj.
Acuzaţi de infracţiunile menţionate sunt trei tineri care în luna septembrie 2014 au incendiat, aruncând sticle incendiare, un apartament, situat pe strada Ioan Nechita, din municipiu. Este vorba de Robert Suveroşan – subofiţer al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Florin Ardelean – fost angajat al Unităţii Militare din Zalău şi Vasile Lăcătuş, ultimul fiind arestat în luna octombrie 2014.
Incidentul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 22 septembrie 2014, în jurul orei 2, când poliţiştii sălăjeni au fost sesizaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu într-un apartament din blocul F15, situat pe strada Ioan Nechita, din Zalău. “Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a stabilit că persoane necunoscute au aruncat prin geam o sticlă incendiară într-un apartament de la parterul blocului. În momentul izbucnirii incendiului, în apartament se aflau două persoane”, au precizat poliţiştii sălăjeni. Oamenii legii au întocmit un cerc de suspecţi, iar investigaţiile au condus spre Robert S. de 27 de ani, din Zalău, şi Florin A. de 30 de ani, din Popeni. Deşi în momentul izbucnirii incendiului în locuinţă se aflau două persoane, din fericire, până la lichidarea flăcărilor au fost afectate doar peise de mobilier, un calculator, un televizor şi alte câteva bunuri, aflate în camera în care a fost aruncată sursa de aprindere.
Reamintim că în urmă cu aproximativ trei săptămâni, doi din cei trei inculpaţi, Suveroşan şi Ardelean, au solicitat înlocuirea măsurii preventive, cerere ce le-a fost respinsă şi atunci de către magistraţii sălăjeni. “Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii S.R. şi A.F.M. , precum şi legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul L.V., măsuri pe care le menţine, pe o durată de 60 de zile. Respinge ca neîntemeiate cererile inculpaţilor privind înlocuirea măsurilor preventive”, se preciza în minuta şedinţei din luna iunie.

Leave a Comment