Premierul Ungariei, Viktor Orban, atacat cu roşii de o tânără din Jibou

Doi adolescenţi de 16 ani au aruncat cu roşii, sâmbătă, la Universitatea de vară de la Băile Tuşnad, înspre scena pe care se afla premierul Ungariei, Viktor Orban, aceştia fiind, ulterior, amendaţi de jandarmi.
Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, una dintre „protagonistele” acestui incident a fost o fată în vârstă de 16 din Jibou, care, împreună cu prietenul ei, a aruncat cu roşii înspre scena pe care se aflau invitaţii la dezbaterile de sâmbătă de la Băile Tuşnad, între care şi premierul Ungariei, Viktor Orban.
Reprezentanţii IJJ Braşov precizează că nicio persoană de pe scenă nu a fost atinsă, iar tinerii au fost prinşi imediat de jandarmi şi duşi la audieri. „Cei doi adolescenţi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi când au fost întrebaţi de ce au făcut aşa ceva, nu au putut explica gestul”, se arată într-un comunicat de presă remis de sursa amintită.
Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional, băiatul cu 100 de lei, iar fata cu avertisment.
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat, sâmbătă, la lucrările Universităţii de Vară „Balvanyos”, unde, alături de preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, într-o dezbatere moderată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta, Nemeth Zsolt, a vorbit despre „Timpul Nostru!”, temă inspirată de motto-ul celei de-a 24-a ediţii a Universităţii şi taberei de la Băile Tuşnad.

Alte articole

Leave a Comment