Praful saharian a ajuns și în Sălaj

Efectele prezenței prafului saharian se văd deja și Sălaj, în mai multe zone, potrivit meteorologilor amatori din grupul Severe Weather Alert – Sălaj. Conform unui comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, începând de azi în vestul, centrul și nordul țării, apoi, pe arii restrânse și în rest.

„În perioada 30 martie – 1 aprilie, circulația aerului se va face din sector preponderent sud-vestic și sudic, iar spre final vestic, astfel că va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical, încărcată cu particule de praf cu origine sahariană, îndeosebi către sudul și sud-estul Europei, inclusiv în zona țării noastre. Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mai reduse în comparație cu cele din sudul Peninsulei Italice și al Peninsulei Balcanice”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

Foto: Mihai Crișan/Severe Weather Alert – Sălaj

2 Thoughts to “Praful saharian a ajuns și în Sălaj”

  1. […] Efectele prezenței prafului saharian se văd deja și Sălaj, în mai multe zone, potrivit meteorologilor amatori din grupul Severe Weather Alert – Sălaj. Conform unui comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, începând de azi în vestul, centrul și nordul țării, apoi, pe arii restrânse și în rest. „În perioada 30 martie – 1 aprilie, circulația aerului se va face din sector preponderent sud-vestic și sudic, iar spre final vestic, astfel că va favoriza avansul dinspre nordul Africii…  » Mai multe detalii […]

  2. Zekenski

    Avem de toate! Apa infestata, pandemie, război, conducători de rahat!, prețuri exorbitante! Un singur lucru lipsește: un cutremur! Dar stați liniștiti ! E pe drum , e in agenda!!!

Leave a Comment