Pompierii şi-au etalat ultimele echipamente de intervenţie din dotare

Cele mai recente echipamente de intervenţia repartizate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj au fost prezentate miercuri, 13 decembrie, de către reprezentanţii instituţiei, care au oferit, cu această ocazie, şi detalii despre fiecare mijloc de intervenţie în parte.

După cum a precizat lt. col. Adrian Dobocan, şeful ISU Sălaj, echipamentele sunt destinate îmbunătățirii capabilităților de intervenție în situații de urgență. Este vorba despre un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig, precum şi un container suport logistic al intervenţiei tip I, pentru acțiunilor de intervenție ce presupun căutarea și salvarea victimelor din medii ostile vieții. Acesta din urmă este dotat cu echipamente și accesorii ce permit reducerea timpului de intervenție și eficientizarea acțiunilor de căutare-salvare, indiferent de tipul de risc care a generat situația de urgență. De asemenea,

Inspectoratul a fost dotat şi cu o linie tehnică de întreţinere echipamente individuale de protecţie, ce are rolul de a asigura igienizarea, curățarea și dezinfectarea echipamentului individual de protecție și uscarea acestuia. Dispozitivul este compatibil cu toate tipurile de echipamente individuale de protecție aflate în dotarea serviciilor de urgență profesioniste. Tot în cursul anului 2017, în Sălaj au ajuns şi două bărci pneumatice a patru persoane, cu rame, pentru intervenţiile pe cursurile de apă mici, unde nu este posibilă deplasarea bărcilor cu motor.

Alte articole

Leave a Comment