Polițiștii vor putea intra în locuințe fără acordul proprietarului

Poliţiştii au oficial mai multă putere din cauza unei legi privind autoritatea poliţistului, promovat de Ministerul de Interne. Poliţia va putea intra într-o locuinţă fără acordul proprietarului pentru a salva o persoană sau pentru a preveni răspândirea unei epidemii. Acestea sunt doar două dintre exemple. De asemenea, poliţiştii şi-au luat măsuri pentru a putea acţiona în forţă atunci când o persoană se manifestă violent. Asta, după ce au avut loc din ce în ce mai multe fapte de ultraj.

Legea a fost votată în Camera Deputaţior şi va intra dacă va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Odată intrată în vigoare, poliţistul va putea intra în locuinţa unei persoane fără acordul proprietarului, dacă sunt indicii că acolo se află o persoană în pericol sau pentru a preveni răspândirea unei epidemii. Pot intra în orice locuinţă şi dacă acolo s-ar putea ascunde un suspect de terorism sau orice altă persoană care a comis infracţiuni.

O altă modificare: poliţistul poate duce la secţie o persoană nu doar atunci când nu se poate stabili pe loc identitatea, ci şi din cauza comportamentului sau a bunurilor aflate asupra unei persoane despre care poliţistul crede că a comis o faptă ilegală. La secţie, verificările se vor face de îndată, în cel mult 8 ore, dar termenul va putea fi prelungit până la 12 ore. Dacă nu se rezolva problema, persoana chemată poate sa plece.

Legea prevede şi amenzi mai mari pentru faptele antisociale sau pentru organzarea de petreceri în spaţiul public.

Atenţie, dacă poliţistul vă avertizează prin mesajul „Poliţia, stai! Nu te apropia” şi continuaţi să vă apropiaţi, acţiunea dă dreptul agentului de a interveni folosind forţa.

5 Thoughts to “Polițiștii vor putea intra în locuințe fără acordul proprietarului”

 1. I.C.

  Alo, „duoamna” secretară „cu nume și pronume” Carmen „Decît” Dan ot Videle, dai drumul la imixtiuni arbitrare, la bunul plac și lași la disccreția unui polițai art. 27 din Constituția României și art. 12 din Declarația universală a drepturilor omului (semnată de România)?
  PĂI CE FACI, ȚAȚĂ, TRANSFORMI STATUL DE DREPT ÎN STAT POLIȚIENESC?

  1. Anonim

   Nenicule, in prezent barbatul din familia traditionala poate sa isi rupa nevasta in bataie in casa, iar politia nu poate sa intre in casa cu forta, sa opreasca savarsirea unei infractiuni prevazuta in legislatie(lovire sau alte violente, cunoscatorule de legislatie), daca nu ii deschide cineva din interior usa. Deci explica-mi cum poate fi protejat dreptul la viata si integritate corporala a acelei femei, in legislatia actuala, mai aparatorule de drepturi..

 2. I.C.

  @ 17:03
  Minți, pesedistule! Iată ce scrie în CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, vezi punctul b) (dacă știi citi sau dacă nu ești analfabet funcțional):
  ARTICOLUL 27
  (1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.
  (2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:
  a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;
  b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane;

 3. anonim

  NU trebuie sa faci un om analfabet mai bine ai explica parerea ta mai bland. prima data modificarea legii sa facut in urma modificarii comportamentului uman (a se citi inuman ) al unor oameni normali ,cu discernamant discutabil si sa precizat in ce cazuri se poate intra in proprietate, ca unii oameni o sa incalce legea posibil , dar mar rar . Politia are oameni foarte bine pregatiti.

 4. I.C.

  @18:39
  Nu e părere, e textul Constituției! Caută pe net ce înseamnă „analfabet funcțional” (ca să nu mai confunzi cu analfabet absolut). Se scrie „s-a făcut”, că nu-i șa de călărie sau de bicicletă. Cît de bine pregătiți sînt polițiștii din județul vostru Sălaj s-a văzut la cele trei examene picate de candidații cu diplome cumpărate la S.R.L.-urile „Spiru Haret” și „Vasile Goldis”. Și agramatele de prin Teleorman puse prim ministru sau ministru sînt „foarte bine pregătite”, de repetentul Dragnea. Numa’ că duc țara de rîpă.

Leave a Comment