Podul plutitor de la Turbuța, luat de viitură

Podul plutitor utilizat de sătenii din Turbuța a fost luat de viitură, nivelul râului Someș crescând îngrijorător în ultimele zile din cauza ploii și a topirii zăpezii. În caz de urgență, mașinile ambulanței și cele ale pompierilor nu pot intra în sat.

Contactat telefonic, primarul comunei Surduc, Alin Băbănaș, ne-a declarat astăzi că „podul plutitor a fost dus de apă, iar cablurile de susținere s-au rupt. Am încercat să-l readucem pe poziție cu ajutorul unui excavator, dar nu am reușit din cauza nivelului mare al apei. Așteptăm să se retragă apa și îl vom repoziționa. A rămas blocat lângă stâlpii de susținere a podului nou. A crescut mult Someșul în ultimele zile, iar apa a ieșit din matcă. Noi sperăm că noul pod va fi funcțional până în primăvara anului viitor, să rezolvăm problema de acces pentru totdeauna. Nici până acum nu s-a putut intra cu ambulanța în sat pentru că podul plutitor agață când e Someșul mic, iar când apa e mare nu se poate trece. Eu sper ca podul nou să poată fi folosit în luna aprilie.”

Fără probleme deosebite

Maiorul Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj, ne-a declarat astăzi că apa nu a ajuns la case, iar pompierii nu au fost solicitați să intervină, nefiind înregistrate oficial probleme deosebite. Potrivit unor localnici, de fiecare dată când plouă puternic, apa Someșului se revarsă în imediata vecinătate, iar de această dată, în zonă se afla și o mașină, automobilul fiind afectat.

Sursa foto: facebook Maria Chiș

One Thought to “Podul plutitor de la Turbuța, luat de viitură”

  1. Anonim

    Podul ….de piatra….s-a dărâmat …A venit apa și l-a luat! Vom face altul pe râu in jos….Altul mai trainic și mai frumos ….

Leave a Comment