Pictură impresionantă în holul Inspectoratului Școlar Sălaj

Holul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj găzduiește începând de astăzi o pictură impresionantă. Înaltă de 4 metri și lată de 2,3 metri, pictura „La Steaua” a fost realizată de elevi jibouani coordonați de profesorul Ionel Baltă.

Pictura aduce în atenția privitorului imensitatea universului și frumusețea operei lui Mihai Eminescu. „Este o lucrare prin care ne-am gândit să marcăm altfel Ziua Culturii Naționale, să aducem în fața privitorului opera marelui nostru poet, dar nu oricum, ci prin această pictură pe care am intitulat-o sugestiv „La Steaua”. Pentru realizarea lucrării a fost nevoie de aproximativ două săptămâni”, a declarat astăzi profesorul Ionel Baltă. Prezenți la eveniment, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Sălaj, profesorul Vasile Bulgărean, și directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, profesorul Vasile Bancea, au salutat o asemenea inițiativă culturală pe care o consideră deosebit de importantă în demersurile de marcare a Zilei Culturii Naționale.

Jiboul și tinerii talentați

La vernisaj a participat și primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco, acesta arătând că tinerii artiști aduc un plus de valoare orașului de pe malul Someșului, iar talentul lor este unul evident, important pentru comunitatea locală. Pictura a fost inspirată din opera poetului Mihai Eminescu, vernisajul fiind animat de intervențiile profesorului Marcel Lucaciu, acesta referindu-se la opera eminesciană și la cultura națională. Nu au lipsit momentele poetice, interpretate de elevii prezenți la eveniment.

Leave a Comment