Peste 850 de sancțiuni aplicate vitezomanilor, în doar o lună

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Codului Rutier, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În luna ianuarie a acestui an, polițiștii rutieri au aplicat 857 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut în vederea suspendării 55 premise de conducere.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!

Alte articole

3 Thoughts to “Peste 850 de sancțiuni aplicate vitezomanilor, în doar o lună”

 1. PRIMARUL DIN CRISENI

  SA FIE AMENDATI SI PROSTALAII CARE IN CRISENI PE SEGMENTUL CU LINIE CONTINUA GARA -PENSIUNEA COLINA MERG CU 30 KM/ORA .!!!!!

 2. Anonim

  Eu ma duc cu 50, nu e legal ? Cred ca adevăratul prostalau esti tu, care vrei sa mergi cu 80 pentru că ai un kktk de bmv

 3. Anonim

  poate reuseste politia sa ne explice de se se opune la punerea un functiune a radarelor fixe din oras ???
  cica primarul Ciunt (si fostul primar Capalnasiu) spun ca radarele functioneaza foarte bine, a fost realizata legatura prin STS, dar Politia Zalau – Salaj, refuza sa semneze procedele verbal de contraventie.
  acest system de radare fixe si camera video de monitorizare a traficului din oras, ar reduce la mai bine de jumatet incidentele nefericite din centrul orasului, de la autogara pana la primarie.
  acest sitem este gandit a fi extins de la un capat ala latul al Zalaului,
  dar POLTIA SE OPUNE !

Leave a Comment