Peste 75.000 de pastile de iodură de potasiu au ajuns în Sălaj. Aflați aici lista farmaciilor de unde le puteți lua

Oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj au anunțat că în farmaciile din Zalău și Sâg au fost distribuite peste 75.000 de comprimate de iodură de potasiu, conform programului adoptat de Ministerul Sănătății.

Comprimatele vor fi distribuite gratuit către populație.  Potrivit Ministerului Sănătății, pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu care le revin. Într-un mesaj al Ministerului Sănătății se arată că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților. Conform listei Ministerului Sănătății, în Sălaj, comprimatele de iodură de potasiu au fost distribuite la farmaciile „Dr. Max”, „Help Net 264” și „GRF 1 SJ” din Zalău și la farmacia „MA-IMP-EX Farm” din localitatea Sâg. Ministerul Sănătății a elaborat Ghidul de informare generală care stabilește condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum și când se instituie tratamentul. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunțul autorităților, în doză unică, a precizat Ministerul Sănătății. Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă. Ghidul de informare generală este postat pe pagina de web www.ms.ro.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Peste 75.000 de pastile de iodură de potasiu au ajuns în Sălaj. Aflați aici lista farmaciilor de unde le puteți lua”

  1. Celentano

    Sunt bune de dat la pui?

Leave a Comment