Peste 60 de intervenţii ale pompierilor sălăjeni în doar o săptămână

Pompierii sălăjeni au intervenit, în ultima săptămână, la nu mai puţin de 66 de evenimente, 51 dintre misiuni axându-se pe acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD, iar diferenţa fiind intervenţii pe linia situaţiilor de urgenţă.
Dintre aceastea din urmă, două au fost incendii, una, salvarea unui animal, trei asanări a teritoriului de muniţie neexplodată, patru activităţi de recunoaştere în teren şi educare, una deplasare fără intervenţie şi trei exerciţii cu forţe şi mijloace în teren.

În această perioadă manifestată de vreme în general instabilă cu înnorări temporar accentuate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum recomandă cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire pentru fenomenele meteorologice periculoase:

a. Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

b. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

c. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

d. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Leave a Comment