Peste 50 de evenimente au necesitat intervențiile ISU în ultima săptămână

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj a fost solicitat să intervină, în intervalul 25 iunie – 1 iulie la  51 de evenimente petrecute pe raza județului. Dintre acestea, 13 intervenţii au fost  pe linia situaţiilor de urgenţă, iar 38 de misiuni s-au axat pe acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD dintre care două accidente rutiere.
Dintre cele 13 situaţii de urgenţă două au fost incendii, o salvare a unui animal, şapte activităţi de recunoaştere în teren şi educare, una deplasare fără intervenţie şi două exerciţii cu forţe şi mijloace în teren.
În această perioadă manifestată de vreme în general instabilă cu înnorări temporar accentuate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum recomandă cetăţenilor câteva măsuri de prevenire în situațiile ce includ fenomene meteorologice periculoase. Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Leave a Comment