Peste 48 la sută dintre sălăjenii înscriși pe liste au ales cine va merge în turul doi al prezidențialelor

Rezultatele de tip exit-poll ale primului tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale, date disponibile duminică la ora 21, ora închiderii secțiilor de votare din România, au indicat faptul că  în cel de-al doilea tur de scrutin ce va avea loc peste două săptămâni, românii vor alege, cel mai probabil, între Klaus Iohannis, candidatul Partidului Național Liberal – actualul președinte al României, și Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat. Klaus Iohannis aobținut, conform primelor exit polluri, un procent de 39 la sută iar Viorica Dăncilă 22,5 la sută. Candidatul Dan Barna, USR, s-a clasat pe locul al treilea cu un procent de 16,1 la suta (marja de eroare fiind de plus/minus 2%). Nu au fost luate în calcul voturile din diaspora, voturi care, cel puțin teoretic, ar putea schimba situația în turul doi.
Procesul de vot s-a desfășurat în condiții bune în Sălaj, fără incidente majore. Doar două evenimente au avut loc pe raza județului, pe tot parcursul zilei de duminică, primul în cursul dimineții de duminică, în satul Noțig comuna Sălățig, când ștampila de control nu a mai fost funcțională, fiind înlocuită cu alta, fiind întârziată începerea procesului de votare, iar cel de-al doilea incident în Crișeni, acolo unde Poliția a fost sesizată, în jurul orei 17.30, despre faptul că o persoană a introdus în urnă două buletine de vot ștampilate, fiind sesizată Poliția. Duminică la ora 21, votaseră în în cele 312 secții de votare deschise în Sălaj 94.900 de cetățeni dintre cei 196.234 înscriși pe liste,  procentul de participare la vot fiind de 48,35 la sută. 
La nivel național, procentul alegătorilor care votaseră duminică până la ora 21 a fost de 47,70 la sută   cu un număr aproximativ  de 8.700.000 de alegători.
Subliniem faptul că voturile din diaspora nu fac parte din această statistică, iar cifrele de mai sus reprezintă datele disponibile pe portalul Biroului Electoral Central duminică la ora 21, după închiderea secțiilor de votare din țară.

6 Thoughts to “Peste 48 la sută dintre sălăjenii înscriși pe liste au ales cine va merge în turul doi al prezidențialelor”

 1. Anonim

  Din pacate , Romania nu a scapat de cea mai mare catastrofa pe timp de pace , care o constituie prestatia politrukului Werner , cetatean de origine germana , care in 5 ani de mandat N-A FACUT NIMIC BUN PENTRU ROMANI/ROMANIA , ci doar a huzurit , mai ceva ca un faraon , pe spinarea bietilor romani . Din pacate , viitorul suna sinistru , caci toata vanzoleala asta cu asa zisele alegeri prezidentiale e doar vorba Eclesiastului „Totul este desertaciune si goana dupa vant ” ! Cred ca indiferent ce vor vota romanii in 10/24.11. 2019 , mafia interna/externa , in speta sistemul securisto-mafiot si serviciile secrete , il vor ” alege” tot pe politrukul Werner , „capo di tutti capi” din Romania !!

 2. Luzarii voteaza

  Jumatatea de salajeni care au mers la vot au votat pt un neamt puturos si obraznic. La romani nu e buna democratia, la vot merg luzarii!

 3. Nereprezentativi

  Daca la vot nu merg nici jumatate din alegatori, alegerile sunt nereprezentative!

 4. Anonim

  5 32 pana la 5 48 unul si acelasi frustat Degeaba te scremi ciumete rosu bugetar ca tot Iohannis va fi presedinte si dupa turul 2.Inca odata s-a dovedit ca majoritatea acestui popor va uraste mai tare decat l-am urat pe Ceausescu si este doar inceputul sfarsitului pentru voi ,psdracnea.Tu ciumete rosu vorbesti de reprezentativitate in conditiile in care in 2016 atat la locale cat si la parlamentare a fost o prezenta la vot de 40% iar dupa „logica” ta nici cei alesi in 2016 nu sunt reprezentativi.

  1. Sluga

   Iata o vrednica sluga la straini, o carpa de sters cismele neamtului. In tara asta mai sunt insa romani verzi care vor vota o romanca !

 5. Anonim

  8 59 adica o analfabeta de Videle care impreuna cu dragnea al tau au vrut sa ne indrepte spre o dictatura neobolsevica.Pui de nomenclaturist securist ce esti .Auzi tu la el „romani adevarati ” voi ciumetii rosii?Hahaha !

Leave a Comment