Peste 200 de şoferi prinşi fără permis pe drumurile din Sălaj

Aproape 260 de persoane s-au ales cu dosare penale pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis, în primele 10 luni ale acestui an, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Cel mai recent caz este al unui jibouan de 31 de ani, pentru care poliţiştii Postului de Poliţie Gîlgău s-au sesizat din oficiu, luni, 12 noiembrie, cu privire la faptul că în 10 noiembrie, în jurul orei 19, a condus un autoturism pe Drumul Naţional 1C, prin localitatea Gîlgău, fără a deţine permis de conducere. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Poliţiştii sălăjeni reaminesc conducătorilor auto că o astfel de faptă constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului Penal, cu închisoarea de la unu la cinci ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.
„Prin nerespectarea prevederilor legale şi a regulilor de circulaţie, persoanele care conduc vehiculele pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere pun în pericol atât siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic”, se mai precizează în comunicatul amintit.

Alte articole

One Thought to “Peste 200 de şoferi prinşi fără permis pe drumurile din Sălaj”

  1. Anonim

    Doar 260 PRINȘI în 10 luni. Cîți circulă ÎN REALITATE fără permis?

Leave a Comment