Peste 130 de elevi îşi făceau orele în baruri

Poliţiştii sălăjeni au surprins, în doar două zile, peste 130 de elevi care absentau de la ore. Se pare că raziile tot mai dese ale poliţiştilor nu îi sperie pe elevii sălăjeni. Ba mai mult, numărul celor care preferă alte activităţi decât cele şcolare este în creştere. Din datele furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, reiese faptul că cei mai mulţi elevi atraşi de localurile din apropierea unităţilor de învăţământ sunt cei din oraşele judeţului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj, Tincuţa Dumuţa, 135 de elevi, 105 în mediul urban şi 30 în mediul rural, au fost identificaţi în localurile publice din proximitatea unităţilor de învăţământ. Acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat în perioada 6-7 martie, în cadrul căreia au fost antrenaţi 157 de poliţişti rutieri şi de ordine publică. Pe parcursul celor două zile au fost efectuate 209 de acţiuni şi controale. Au fost verificate 126 de unităţi de învăţământ, dintre acestea 54 din mediul urban, iar 72 de unităţi au fost controlate în mediul rural.
Tot în această perioadă au fost activate patrulele şcolare de circulaţie în municipiul Zalău, oraşele Şimleu Silvaniei şi Jibou. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj s-a acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, respectiv indisciplina pietonilor, neacordare de prioritate la pietoni. Poliţiştii au urmărit, prin aceste acţiuni, să conştientizeze conducătorii de autovehicule şi pasagerii şi cu privire la utilizarea centurilor de siguranţă.Astfel, potrivit sursei citate, poliţiştii sălăjeni au constatat 678 de contravenţii, dintre acestea, cele mai multe, respectiv 350, au vizat respectarea codului rutier. Au fost reţinute 14 permise de conducere, pentru neacordare prioritate la pietoni, iar 70 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară a străzii. Sancţiunile aplicate de poliţişti în cele două zile depăşesc suma de 66.000 de lei.

Alte articole

4 Thoughts to “Peste 130 de elevi îşi făceau orele în baruri”

 1. Zălăuan

  Şi care este rezultatul acestor controale ale poliţiei?
  Oricum, elevii nu pot fi exmatriculaţi !

 2. arabu

  Unitatile economice (barurile)cum au fost sanctionate pentru ca au permis minorilor accesul in incinta lor? Copii nostri sunt tineri si rebeli cred ca daca absenteaza de la scoala sunt mai „cool”dar autoritatile in masura sa faca ceva dorm inca din timpul :aniilor de aur” Treziti-va si demonstrati ca leafa care o primiti nu este pentru lenea si indiferenta care caracterizeaza clasa politica romaneasca.Va roaga un parinte care nu vede nici un ajutor din partea voastra si care crede ca va treziti pentru cateva zile la alegeri!

 3. anonim

  Faceti reguli severe in scoli si asigurati respectarea lor ; nu se poate sa dicteze mucosii de prunci care nu invata nimic !!!!!!!!!!!
  Cine nu merita sa faca scoala sa mearga la sapa.
  Baza reusitei este ordinea , disciplina si seriozitatea .
  Pe vremuri de ce s-a putut ?

 4. arabu

  Pruncii care-i numeste domnul sau doamna anonim i-au format sistemul de invatamint romanesc va spun din experienta proprie.Iar despre sapa tot somnorosi din parlament nostru scump (la renumeratie ma refer) au reusit sa falimenteze.Pe curind si sa ne traiasca si sa creasca mari ca de sporit ca numar au depasit orcie tara India si China sunt invidioase pe sporul demografic reusit de parlamentul nostru. Nu-i vorba ca au dreptate la casa care o au mai pot creste si peste patru ani cel putin inca pe atit si o sa fim si noi primi la ceva

Leave a Comment