Peste 1.000 de vitezomani amendaţi de poliţiştii sălăjeni

Nu mai puţin de 1.021 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate vitezomanilor, în perioada 19-31 august, de către poliţiştii sălăjeni. Tot în perioada menţionată au fost reţinute 17 permise de conducere şoferilor care au depăşit limita legală de viteză. De asemenea, la regimul circulaţiei rutiere au fost constatate 50 de infracţiuni.

Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în intervalul precizat, toate structurile de poliţie cu atribuţii pe linie de circulaţie rutieră din judeţ au executat acţiuni punctuale pe linia respectării regimului legal de viteză, cu dispunerea aparatelor în cascadă, în principal, pe tronsoanele de drumuri publice pe care au fost înregistrate evenimente rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză. În cadrul acţiunilor desfăşurate, s-au utilizat toate echipamentele video şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră şi ordine publică, înregistrările realizate urmând a fi folosite ca probă în cazul eventualelor contestaţii.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, acţiunea a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de încălcarea normelor rutiere privind regimul legal de viteză, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţele accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Peste 100 de răniţi grav pe şoselele sălăjene
Conform informaţiilor de la IPJ Sălaj, 88 de accidente de circulaţie grave, soldate cu 11 morţi şi 101 răniţi grav, s-au produs numai în cursul acestui an, pe raza judeţului Sălaj. Din totalul accidentelor grave, 20 dintre acestea au avut loc din cauza vitezei, în urma cărora patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 26 au fost rănite grav.
Pentru a preveni evenimentele nedorite şi pentru a nu deveni victima vreunui accident rutier, reprezentanţii IPJ Sălaj recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. În opinia acestora, depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic se numără printre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Alte articole

Leave a Comment