Percheziţii la domiciliul unui bărbat din Bobota, acuzat de braconaj

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în comuna Bobota, la o persoană bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Din cercetări a reieșit că în cursul acestui an un bărbat din comuna precizată, persoană neautorizată în vederea deținerii, portului și folosirii armelor letate sau neletale, ar fi efectuat mai multe acte de braconaj cinegetic, pe timp de noapte. În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv 26 de bucăți de muniție de calibrul 22LR (5,6 mm), 50 de bucăți de muniție de calibru 7×54, 930 de bucăți de capse de inițiere și 60 de bucăți de articole pirotehnice, toate deținute ilegal. De asemenea, polițiștii au mai ridicat 12 kilograme de carne de vânat tranșată și un sistem magnetic de prindere a lanternei pe țeava armei.

 

“Cercetările continuă pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic, în vederea documentării întregii activități infracționale. Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Leave a Comment