Pedofilul german care a abuzat un minor în Şimleu, condamnat la şase ani de închisoare

Norbert Wendt Mayco, cetăţeanul german arestat în luna mai pentru că ar fi întreţinut acte sexuale cu un minor în Şimleu Silvaniei, îşi va petrece următorii şase ani după gratii. Sentinţa în acest caz a fost pronunţată miercuri, 26 noiembrie, de către magistraţii Tribunalului Sălaj. De asemenea, instanţa a dispus şi interzicerea unor drepturi, precum: cel de a se afla pe teritoriul României cinci ani după executarea pedepsei şi cel de a fi tutore sau curator.

În acelaşi dosar, au fost condamnaţi şi sora minorului şi soţul acesteia. Femeia va avea de executat, în total, 12 ani de închisoare, după ce a fost condamnată la nouă ani pentru trafic de minori, la care s-au adăugat trei ani de detenţie, pedeapsă primită anterior pentru furt. Soţul acesteia, judecat tot pentru trafic de minori, va avea de ispăşit nouă ani de detenţie. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.
Contactat, procurorul şef Dan Buduşan, din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, a precizat că faţă de sentinţa Tribunalului Sălaj va fi formulat apel la Curtea de Apel Cluj pentru a cere pedepse mai mari pentru cei trei.
Reamintim că neamţul a intrat în vizorul anchetatorilor în luna martie a acestui an, în urma informaţiilor furnizate de către ofiţerii din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Ultima deplasare pe care individul a făcut-o la Şimleu i-a fost, însă, cu ghinion, acesta ajungând în arest.
Patron al unei firme de construcţii din Germania şi a două societăţi din Sibiu şi Cluj-Napoca, Norbert Wendt Mayco a început să vină în Şimleu Silvaniei în 2011, la diferiţi parteneri de afaceri. Cu prilejul unei astfel de vizite, în iunie 2011, inculpatul l-a cunoscut în parcarea unui supermarket din oraşul de sub Măgura pe minorul T.G.C., trimis la cerşit de către sora sa vitregă şi soţul acesteia, în a căror îngrijire se afla. Mai întâi a tatonat terenul, oferindu-i băiatului diverse cadouri, bani, plimbându-l cu maşina prin ţară şi vizitându-i pe tutori.
În perioada următoare, cetăţeanul german a efectuat mai multe vizite la locuinţa minorului şi a celor doi soţi, iar ulterior, minorul a fost transportat de către bărbat şi cazat în diferite pensiuni şi hoteluri de pe raza judeţului Sălaj. Tot cu această ocazie, le-a propus soţilor ca acesta să întreţină în repetate rânduri acte sexuale cu minorul în respectivele, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 şi 1.000 de lei. Inculpaţii R.A. şi R.R.V. au fost de acord ca băiatul să fie exploatat sexual de către cetăţeanul german, încasând banii înainte de consumarea actelor sexuale, potrivit anchetatorilor. Inculpaţii au ajuns în arest la finele lunii mai. Băiatul, acum în vârstă de aproape 14 ani, a fost preluat în regim de urgenţă de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj şi este consiliat de către specialişti.

Leave a Comment