Pe moped, dar fără permis

Cinci sălăjeni s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi conducând mopede fără a deţine permis de conducere pentru această categorie. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, vineri, 1 martie, poliţiştii din Benesat l-au oprit în trafic, pe drumul judeţean 108A, în localitatea Aluniş, pe B. Alexandru, în vârstă de 24 ani, din Cheud, care conducea mopedul proprietate personală neînregistrat şi fără a avea permis de conducere de nicio categorie. Un alt sălăjean, în vârstă de 46 de ani, din localitatea Văleni, s-a ales cu dosar penal, după ce în data de 28 februarie, a condus prin localitate mopedul proprietate personală, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie, poliţiştii din Cristolţ sesizându-se din oficiu. Tot din oficiu s-au sesizat şi poliţiştii din Plopiş cu privire la faptul că L. Dănuţ, 17 ani, din Plopiş, a condus prin localitate, în data de 27 februarie, un moped, fără a poseda permis de conducere.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, tot în aceeaşi perioadă, poliţiştii de ordine şi siguranţă publică din Jibou l-au oprit în trafic, în Rona, pe M. Vlad, 18 ani, din Popeni, care conducea mopedul proprietate personală, fără a poseda permis de conducere de nicio categorie, iar poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Zalău, l-au depistat în trafic, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu, pe T. Dumitru, 22 ani, care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere.
În toate cazurile, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.

Prinşi cu alcool la volan
Consumul de băuturi alcoolice nu pare a fi un impediment pentru unii dintre şoferi. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere au depistat, în perioada 1-3 martie, doi şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj, vineri, 1 martie, poliţiştii rutieri din Zalău l-au depistat în trafic, pe bulevardul Mihai Viteazu, pe T. Grigore, în vârstă de 56 ani, din Zalău, care conducea un autovehiculul, având o îmbibaţie alcoolică de 0,93 miligrame/ litru alcool pur în aerul expirat, iar duminică, 3 martie, I. Cătălin, de 20 ani, din judeţul Maramureş, a condus pe strada Kossuth Lajos din Cehu Silvaniei un autoturism, având o îmbibaţie alcoolică de 0,66 miligrame-litru alcool pur în aerul expirat.
În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducere pe drumurile publice unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Alte articole

Leave a Comment