Patru jandarmi sălăjeni, condamnaţi la închisoare

Patru jandarmi sălăjeni, cu vârste cuprinse între 29 şi 35 de ani, au fost condamnaţi la aproape un an de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă, şi au fost daţi afară din serviciu, după ce au fost găsiţi vinovaţi că au bătut, în urmă cu aproximativ 3 ani, un localnic din Agrij. Întreaga întâmplare pare să fi pornit de la un scandal iscat într-un bar din comună, unde cei patru jandarmi au fost chemaţi să aplaneze conflictul, lucrurile luând, însă, o altă întorsătură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, cei patru – un ofiţer şi trei subofiţeri – au fost trimişi în judecată în urmă cu 3 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. „Urmărirea penală împotriva celor patru jandarmi din cadrul instituţiei a început în luna noiembrie a anului 2010, după o plângere formulată de un cetăţean din Agrij şi depusă la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj-Napoca. În urma cercetărilor efectuate de procurori, jandarmii, cu vârste cuprinse între 29 şi 35 de ani, au fost trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Militar Cluj-Napoca”, a declarat Isaia Micle.
Potrivit sursei citate, în urma judecării procesului, cei patru jandarmi au fost găsiţi vinovaţi. „Cei patru inculpaţi au fost condamnaţi de instanţa clujeană pentru infracţiunea de purtare abuzivă, însă aceştia făcut apel împotriva soluţiei date de magistraţi”, a precizat Micle.
Recursul a fost judecat la Curtea Militară de Apel Bucureşti. „În urma deciziei date de magistraţii instanţei superioare, cei patru inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă”, a afirmat Isaia Micle.

A purtat 13 ani uniforma de jandarm

Condamnarea primită de la Curtea Militară de Apel Bucureşti nu este singura grijă a celor patru jandarmi, întrucât, la ora actuală, niciunul dintre aceştia nu mai are serviciu. Potrivit legislaţiei în vigoare, cadrele militare în activitate, condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării, sunt trecute în rezervă sau direct în retragere din oficiu. „Conform art. 87, alineat 1 din Legea 80/1995, privind statutul cadrelor militare, inspectorul şef a dispus trecerea în rezervă în cazul celor patru jandarmi. Începând din data de 29 ianuarie, anul curent, pentru cei trei subofiţeri şi ofiţerul condamnaţi au încetat raporturile de muncă”, a afirmat Isaia Micle.
Purtarea celor patru este cu atât mai de neînţeles cu cât aceştia aveau experienţă în practicarea meseriei de jandarmi, nefiind novici. Dintre cei patru jandarmi trecuţi în rezervă, cel mai recent încadrat la unitate are o vechime în muncă la inspectorat de 4 ani şi şase luni. Totodată, condamnatul cu cei mulţi ani lucraţi în cadrul Jandarmeriei Sălaj are trecuţi în cartea de muncă 13 ani şi zece luni în care a purtat uniforma de jandarm, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei sălăjene.

O bătaie în bar, „aplanată” de cei patru

Primarul comunei Agrij, Pamfil Berar, susţine că îşi aminteşte de incident şi confirmă că jandarmii au fost chemaţi la faţa locului pentru aplanarea conflictului. „Îmi amintesc că, la finele anului 2010, un cetăţean a fost bătut de jandarmi într-un local public din comună, aceştia din urmă fiind solicitaţi să intervină la un scandal iscat în local. Nu cunosc, însă, motivul pentru care reprezentanţii legii au ajuns să-l agreseze pe localnic”, a spus edilul.
Acesta îşi mai aminteşt că, supărat pentru bătaia primită şi revoltat de atitudinea pe care jandarmii au avut-o faţă de el, cetăţeanul a hotărât să nu lase lucrurile nerezolvate. La câteva zile după incident, cel agresat a depus o plângere împotriva jandarmilor bătăuşi şi a cerut să i se facă dreptate, lucru care s-a îndeplinit după mai bine de 3 ani.

Alte articole

41 Thoughts to “Patru jandarmi sălăjeni, condamnaţi la închisoare”

 1. prefect

  Perfect! Unii dintre ei pornesc direct de la prezumtia de vinovatie. Altii sunt in politie pt. satisfacerea ,,practica,, a propriilor demoni. Sunt batran, dar inca mai sper sa vad si in tara asta politisti educati si morali. Sunt idealist?

 2. un cetatean

  cine greseste sa plateasca! legea e lege si pentru ei s-au nu?

 3. Andrei

  o foarte mica rectificare domnule Isaia 🙂 nu inspectorul sef i-a trecut in rezerva pe toti patru… cel putin nu pe ofiter… inspectorul sef nu poate emite ordin de trecere in rezerva pentru ofiteri.. ei trebuie trecuti in rezerva prin ordin de ministru … oricum… vb colegului de mai sus… legea e pentru toti … asteptam si ceva militieni condamnati !!!

 4. nae l.

  Betivul,probabil era „omul” primarului ! Credeti ca daca jandarmii l-ar fi rugat pe betiv sa se domoleasca, se aplana cearta ?! Pe dracu,betivul si-a meritat bataia , chiar daca-i interzisa ! Morala ar fi ca jandarmii sa stea si sa asiste la faptele reprobabile,ale multor nelegiuiti ,ca sa nu-si piarda slujbele !

 5. tudor

  in Italia te manaca de viu carabinieri si nu patesc nimica!

 6. tudor

  in Italia te manaca de viu ,carabinierii si nu patesc nimica!

 7. marius

  Bataia-i rupta din Rai !

 8. ofiterul

  jandarmii trebuiau sa-i dea amenda betivului sau sa-i puna catusele si sa-l duca la sectie

 9. Anonim

  traim intro tara corupta si plina de tigani si infractori si justitia din romania nu pre isi fac treaba

 10. Anonim

  jandarmii nu meritau sa fie trcuti in rezerva si asa nu avem siguranta de miine

 11. Anonim

  nu cred ca exista tara in europa cu legi asa permisive ca la noi ,un tigan sa reuseasca sa castige un proces, sa reuseasca sa lase oamenii fara serviciu,sa-si fabrice probe,incredibil in ce hal a ajuns justitia in tara asta!!!?

 12. Anonim

  in loc sa-i impuscam pe toti tiganii ,noi le dam drepturi,scarboasa tara!

 13. Anonim

  pacat! uni jandarmi au familii, copii, rate…

 14. asa si,

  pai daca au rate atunci sa se comporte civilizat si sa nu-si compromite slujba, existenta familiei si asa mai departe!sunt si ei oameni cu drepturi egale ca si noi fara uniforma sa se comporte ca atare,sa fie un exemplu de urmat nu de condamnat,adevarul e ca sunt prea plini de ei!cand devin violenti uita de mama ,de tata si …….de pacea interioara!

 15. Anonim

  nici un jandarm nu e prea plin de el,si actioneaza conform legii,probabil ca situatia acolo a degenerat intr-un alt fel si au fost nevoiti sa foloseasca forta. (trebuie lasati sa se calce in picioare ?)Cu „AJUTORUL” altcuiva i-a infundat pe bietii oameni ! sa va fie rusine pt ce ati facut,nu va asteptati sa mearga bine nimic in tara asta cat timp unii muncesc si altii nu ii lasa…

 16. Cosmin

  „Anonim” pari a sti cazul, cunosc si eu speta…ai dreptate

 17. justitie???

  jandarmi, politisti ….. pai daca asa e justitia, inseamna ca o sa ne inchinam in fata infractorilor si contravenientilor…pai mai bine desfintati dragi guvernanti institutile abilitate sa asigure, mentina si restabileasca ordinea publica, ca si asa nu pot oamenii care va slujesc in aceste institutii sa-si faca treaba. Rusine!!! poate candva vom lua un exemplu de la Italia, Germania …. protectie „0”!!!!

 18. baloo

  In tara asta amenda nu mai impresioneaza pe nimeni, totul se poate contesta. Daca toate amenzile s-ar plati sau neplata lor s-ar echivala cu inchisoare…atunci nu ar mai fi nevoie de violenta din partea organelor de ordine. Atunci ma intreb…pe un gunoi de tigan…cu ce-l sperii? Nimeni nu ia bataie fara motiv! Pe astia care sariti in sus cu drepturile omului…sa va vedem cum faceti ordine publica cu tiganii? da culmea…du-te intr-o tara civilizata…te snopesc aia in fata camerelor de luat vederi si nimeni nu ii ia la intrebari! sari calul, iti asumi riscul, stai linistit, nimeni nu-ti are treaba! In tara asta in cateva decenii se va instaura haosul odata cu inmultirea tiganilor. Daca in situatia „4 jandarmi vs 1 tigan” condamnam pe jandarmi…atunci nenoricita asta de tara isi merita soarta!

 19. ion

  doamna/ domnisoara stirista, jandarmii nu pot avea ani trecuti in cartea de munca dintr-un singur mare motiv. poftim tema pentru ora viitoare: care e acel motiv?

 20. |m?

  Cat mai multi oameni sa fie agresati,terorizati,violati,furati,talhariti de tigani!ne meritam soarta!

 21. Anonim

  daca in italia misti in fata carabinierilor te alegi cu un cadou de 9 mm in cap , la noi trebuie ca organele de ordine trebuie sa rezolve toate conflictele cu duhul blandetii . va amintiti de acel tanar politist care a incercat sa faca asa si a ajuns o leguma dupa ce a primit o sticla in cap de la infractor ? de ce va mai mira faptul ca sunt politisti nepasatori si care inchid ochii ? decat sa fie umiliti in justitie de catre judecarorii care apara infractorii in loc sa apere legea si pe oamenii ei , mai bine se intorc cu spatele .

 22. Anonim

  Putin spus corupta .Este cea mai nenorocita institutie din tara asta .Nemernicii si mai ales ticaloasele care impart dreptatea in tara asta nenorocesc oameni,calca legile in picioare ,ce mai fac ce vor ,Si au si salarii ce mai salarii….

 23. Anonim

  Va promit in viitorul apropiat ADEVAR ULdespre acest caz. Cu nume cu interese cu comisari din politie cu procurori cu judecatori corupti,o sa va ingroziti in ce lunme traiti. Jandarmii au fost nevinovati dar linsati cu buna stirea a CELOR ce punea stopa acest linsas. Nu uitati de raportol MCV pe coruptie si de ce nu putem intra in SCHENGEN din cauza JUSTITIEI STRAMBE din ROMANIA..Curand o sa aflati toti!!

 24. Anonim

  slab purtator de cuvint.trimitetil la reciclare ca e pacat fiindca face de ris institutia

 25. Anonim

  mihaela oprea esti o prosta

 26. Anonim

  justitie corupta procurori de cacat

 27. Anonim

  spanzurati toti tigani pana mai puteti

 28. Anonim

  moza………. salveazai

 29. Anonim

  inteligentul cu ,comportamentul civilizat,daca o institutie a statului care are ca atributiuni restabilirea ordinii publice,tu ce comportament astepti?

 30. Anonim

  sunt nevinovati

 31. navara

  nu ii problema sa eliminam tiganii din tara..sunt si ei oameni si trebuie sa plateasca pentru ce au facut..problema e ca nu primeste pedeapsa cel vinovat…

 32. Anonim

  JUSTITIA ROMANA = CURVO

 33. Beeeep

  „Justitia” asta prea laudata in acest caz a cam dat dovada de superficialitate…niste putori…da-i DR…sa-i bagi pe toti intr-o oala!!! DA cunosc cazul, cunosc baietii, au gresit dar nu in haul in care au „fabricat” astia dosarul…pupand in C_R…un tigan, ca asta e! Parerea mea ca la mijloc a fost o pura razbunare in care 3 au picat de fraieri…ca asa e la noi la romani – Sefu’-i sef, mananci si-un c….t pt el. Greseli peste greseli si vicii de procedura, care i-a lasat pe astia 4 fara serviciu….si totul cu ajutor – de la sefi care nu stiu ca un asemenea conflict putea fi cu usurinta aplanat fara tam tam – sa fim seriosi cazuri de pumni in coaste au fost si vor mai fi, ce facem ii dam pe toti afara?!!!! si sa revin la cei care au sprijinit abuzatu’, la acuzator cu prejudiciile si incadrarile faptei, la cei care trebuiau sa-i protejeje pe ei etc….pfff. SCARBOS ….imi cer scuze pt acest limbaj care nu reflecta nici pe departe tot ce cred si ce simt fata de acest caz!

 34. Anonim

  la parnaie cu ei

 35. Mihai P.

  Sambata la piscina unui hotel din Tasnad unul dintre jandarmii da-ti afara a salvat viatza unui om de circa 60 de ani care a facut o criza de inima in bazin a lesinat si si-a spart capul,fostu jandarm la scos pe brate afara i-a acordat primul ajutor si a chemat ambulanta ,cred eu ca i-a salvat viatza! Asta ati facut domnilor procurori si judecatori,astfel de oameni ati dat afara pt un TIGAN NENOROCIT !! BRAVOOO JANDARMULUI!!!

 36. Mihai

  Sambata la piscina unui hotel din Tasnad unul dintre jandarmii da-ti afara a salvat viatza unui om de circa 60 de ani care a facut o criza de inima in bazin a lesinat si si-a spart capul,fostu jandarm la scos pe brate afara i-a acordat primul ajutor si a chemat ambulanta ,cred eu ca i-a salvat viatza! Asta ati facut domnilor procurori si judecatori,astfel de oameni ati dat afara pt un TIGAN NENOROCIT !! BRAVOOO JANDARMULUI!!!

 37. Anonim

  Sambata la piscina unui hotel din Tasnad unul dintre jandarmii da-ti afara a salvat viatza unui om de circa 60 de ani care a facut o criza de inima in bazin a lesinat si si-a spart capul,fostu jandarm la scos pe brate afara i-a acordat primul ajutor si a chemat ambulanta ,cred eu ca i-a salvat viatza! Asta ati facut domnilor procurori si judecatori,astfel de oameni ati dat afara pt un TIGAN NENOROCIT !! BRAVOOO JANDARMULUI!!!

 38. Mihai P.

  Sambata la piscina unui hotel din Tasnad unul dintre jandarmii da-ti afara a salvat viatza unui om de circa 60 de ani care a facut o criza de inima in bazin a lesinat si si-a spart capul,fostu jandarm la scos pe brate afara i-a acordat primul ajutor si a chemat ambulanta ,cred eu ca i-a salvat viatza! Asta ati facut domnilor procurori si judecatori,astfel de oameni ati dat afara pt un TIGAN !! BRAVOOO JANDARMULUI!!!

 39. Beeeep

  …am uitat ceva! Jalnic articol de prima pagina…data viitoare cand va mai bagati in seama informati oamenii corect!…Un articol plin de greseli de fond, de la vechimea pe cartile de munca a jandarmilor pana la fapta care ziceti ca s-a consumat intr-un local public din comuna etc

 40. MLK X

  Toti suntem oameni si e firesc sa gresim …. insa consider ca nu este firesc /corect/ moral , ca unele persoane care ar trebui sa aiba grija de noi …cetatenii de rand , care platim o gramada de taxe …ca sa isi ia oamenii astia salarul si sa aiba grija de linistea noastra , insa ei se apuca de baut in timpul serviciului , imbracati in tinuta de jandarm , cu pistol la el …. si sa abuzeze de „rangul” pe care il are ..inteleg … au baietii cagule … mai intra la perchezitii fara documente ..insa sa iei omul sa il dici intr-o livada …4 persoane/jandarmoi..sa il ameninti cu pistolul sa il pui in genunchi si sa i dai bicanci in piept sa i rupti coaste doar ca asa iti vine …. eu spun ca instanta de la Cluj :)…au fost partinitori si au cam tinut cu jandarmii de data asta ..11 luni cu suspendare …. e foarte putin … parerea mea este ca trebuia sa ia minim 3 ani cu executare …. Legat de tineri cu familii…trebuiau sa se gandeasca inainte de infractiune …la consecinte ….

  Sunt oameni care au 6 copii si pt gainarii fac 5-6-8 ani de puscarie …asa ca fiecare la randul lui …. trebuie sa „plateasca” si … acuma vb cat se poate de serios… putea sa iasa bine insa incapatanarea uneia dintre ei ..ia tras si pe ceilalti ….

Leave a Comment