Pacient al Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică Jibou, dat dispărut

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Jibou, a fost dat în urmărire, după ce a dispărut din instituţie.

Dispariţia lui Cornel Rezmuveş a fost constată joi, 26 iulie, la orele dimineţii, şi sesizată în jurul orei 10, prin apel la 112. Îngrijoraţi, membrii familiei au făcut un anunţ pe Facebook, prin care solicită ajutor în găsirea bărbatului, care este nevăzător şi urmează un tratament medicamentos. „Urgent!!! Persoană nevăzătoare dispărută din judeţul Sălaj! Fratele meu, Cornel Rezmuveş (nevăzător), a dispărut de pe raza județului Sălaj, în noaptea de miercuri spre joi, 25 spre 26 iulie. Putem bănui în mare masură că acesta foloseşte trenul pentru a se deplasa în orice loc din țară. Fratele meu Cornel este sub tratament medicamentos de mai bine de 10 ani, fiind şi nevăzător, iar în această situație, dispărut şi nesupavegheat, poate fi extrem de vulnerabil social şi comportamental. La momentul dispariției, era îmbrăcat cu un tricou verde, pantaloni de culoare închisă şi pantofi maro. Dăcă îl vedeți prin vreun tren sau gară sau în altă situație, vă rugăm insistent să anunțați poliția sau să sunați la 112,sau/şi să mă contactați pe mine personal”, a scris pe reţeaua de socializare Crăciun Lăcătuş, fratele celui dispărut.

Potrivit oficialilor Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Sălaj, bărbatul a fost dat în urmărire, cazul fiind preluat de către cei de la Serviciul Investigatii Criminale.

Contactată, Violeta Milaş, directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, instituţie în subordinea căreia funcţionează Centrul de la Jibou, ne-a declarat că pacientul dispărut şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a pleca într-un alt centru: „Este instituţionalizat de mai mulţi ani şi a mai încercat să plece, susţinând că vrea să fie internat la un centru din Sibiu. Acest lucru nu este, însă, posibil, având în vedere că domiciliază pe raza judeţului Sălaj”.
Întrebată cum a fost posibil ca un pacient nevăzător şi cu probleme neuropsihice să părăsească centrul fără să fie observat de personalul unităţii, şefa DGASPC Sălaj a răspuns: „Nu avem gratii la geamuri, clădirea are doar parter, deci putea ieşi pe geam. Pacientul a părăsit Centrul pe timpul nopţii, poarta este închisă, dar nu este exclus să plecat prin spate ori să fi escaladat gardul. Vom derula o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat”.

Leave a Comment