Ovine salvate de pompierii din Jibou

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj a intervenit vineri, 29 decembrie,  la ora 5, pentru a salva două ovine căzute într-un canal stradal de scurgere a apei situat pe strada Morii din Jibou. Animalele au fost salvate şi predate proprietarului. Intervenția a fost asigurată de Secția de Pompieri Jibou.

În cazul în care vă confruntați cu o astfel de situație, cel mai important lucru este să evitați să acționați din proprie inițiativă, fără sprijin specializat. Reprezentanții ISU Smurd Sălaj spun că este absolut necesar ca, în cazul în care ne confruntăm cu o situație de acest gen, să apelăm numărul unic de urgenţă 112, fiind vorba de situaţiile în care animalele din proprietatea lor ori alte animale sălbatice sau fără stăpân, sunt găsite într-o situaţie critică, care le pune viaţa în pericol.

ISU Smurd Sălaj a intervenit de de multe ori în cazul unor animale căzute în fântâni, blocate între construcţii ori anexe, căzute în canale, şanţuri în care accesul era extreme de îngreunat. Putem fi apelaţi şi în cazul animalelor sălbatice rănite, găsite pe carosabil sau pe raza localităţilor. “De cele mai multe ori intervenţiile sunt foarte dificile şi se pot face exclusiv de ISU, prin urmare, trebuie evitate deciziile pripite, care pot pune în pericol viaţa proprietarilor ori a salvatorilor, dar și viața animalului, mai ales în situaţiile în care locurile în care sunt găsite animalele prezintă pericol pentru cei ce doresc să intervină”, ne-a transmis Lucian Jacodi, purtător de cuvânt ISU Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment