Operațiunea „Xenon” continuă: inspectorii antifraudă au împărțit deja amenzi samsarilor sălăjeni

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) face cunoscut că, până în prezent, inspectorii antifraudă au efectuat verificări specifice, în cadrul operațiunii Xenon, la cinci contribuabili din județul Sălaj, specializați în comercializarea de autoturisme second-hand, precum și la doi dintre operatorii economici, controalele fiind în desfășurare.

„Urmare abaterilor constatate de la legislația în vigoare, inspectorii DGAF au dispus aplicarea a două amenzi contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea reglementărilor privind întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate, înregistrarea în contabilitate a acestora în perioada la care se referă sau păstrarea și arhivarea acestora, conform art. 41, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 82/1991 – Legea contabilității”, se arată într-o informare timisă ziarului nostru de către reprezentanții DGAF.

În cadrul operaţiunii ”Xenon”, sunt verificate achiziţiile intracomunitare de autovehicule second-hand, fiind reținute pentru verificări mașinile cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceştia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât şi pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de provenienţă.

 

 

Alte articole

One Thought to “Operațiunea „Xenon” continuă: inspectorii antifraudă au împărțit deja amenzi samsarilor sălăjeni”

  1. Judetul aducailor

    Doar 2 amenzi in conditiile in care in toate cotloanele din municipiu se spoiesc masini si aducaii prospera pe spinarea fraierilor carora le vand harburile strainatatii?
    La cat sunteti de jalnici macar nu va mai laudati.Sunt pline cele 2 piete auto de aducai evazionisti mereu unii si aceiasi!

Leave a Comment