Omorât în stil mafiot,Colonelul în rezervă Ioan Gherman va fi înmormântat sâmbătă

Colonelul în rezervă Ioan Gherman, bărbatul de 81 de ani, din Ortelec, care a avut parte marţi seara de un sfârşit tragic, va fi condus sâmbătă pe ultimul drum. Acesta a fost găsit inconştient, legat de mâini şi de picioare, în una dintre camerele locuinţei sale.

Ioan Gherman locuia singur în vechea casă parohială din Ortelec, fiind cunoscut ca un colecţionar împătimit. Colecţia sa număra peste 20.000 de volume de carte, atât vechi de sute de ani cât şi apariţii recente. Preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Filiala Sălaj, colonelul în rezervă Alexandru Şerban, asociaţie din care a făcut şi acesta parte, a mărturisit că a fost un om deosebit, foarte deschis spre dialog, foarte activ, fiind prezent la toate activităţile organizate cu ocazia sărbătorilor naţionale. „Era un om care, deşi nu a scris nicio carte, a citit mii. Locuia singur în Ortelec, însă nu era o persoană retrasă, ci dimpotrivă, era foarte deschis spre dialog. Îi plăcea foarte mult să povestească despre nepoţii săi, în special despre cel de la Vatican, ajuns un preot foarte apreciat”, a spus Alexandru Şerban.
Potrivit acestuia, Ioan Gherman deşi a fost avansat la gradul de colonel în rezervă nu a fost niciodată ofiţer activ. „Din câte ştiu, era angajat în domeniul finanţelor, la Cluj”, a mai spus Şerban.
Reamintim că marţi după-amiază, unul dintre vecinii bătrânului a sunat la numărul unic de urgenţă 112 după ce a observat că un geam şi uşa de acces al locuinţei acestuia au fost forţate. “Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că lucrurile din locuinţă erau răvăşite, iar în una dintre încăperi se afla proprietarul casei, în stare de inconştienţă, legat de mâni şi de picioare”, au explicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, însă la doar câteva ore acesta a murit, medicii declarând decesul în jurul orei 1.
Potrivit purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, a fost întocmit deja un cerc de suspecţi, însă, deocamdată oamenii legii nu pot preciza dacă au dispărut sau nu bunuri din locuinţa victimei. În prezent, poliţiştii desfăşoară o serie de investigaţii pentru identificarea şi prinderea făptaşilor.

Alte articole

One Thought to “Omorât în stil mafiot,Colonelul în rezervă Ioan Gherman va fi înmormântat sâmbătă”

  1. Zălăuan

    Vă să zică răposatul Gherman era rezervist. Păi spuneţi aşa, intrasem la idei, sincer şi fără răutate, că un ofiţer activ, are o colecţie de 20.000 cărţi.

Leave a Comment