Omagiu eroilor, la Zalău

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 28 mai, și în acest an la Zalău după un program special, adaptat situației pandemice, cu respectarea distanțării sociale. Reprezentanții Instituției Prefectului Sălaj, alături de reprezentanți ai Primăriei Zalău, Consiliului Județean Sălaj și ai Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria” – filiala Sălaj, au depus coroane la Monumentul Eroilor din Cimitirul Municipal Zalău.

”Chiar dacă manifestările nu au avut amploarea celor din anii precedenți, dată fiind situația specială cauzată de pandemia cu noul coronavirus, am ținut să omagiem jertfa celor care s-au sacrificat pentru integritatea teritorială și libertatea țării. Jertfa eroilor din cele două conflagrații mondiale, a martirilor din închisorile comuniste, precum și a soldaților care și-au pierdut viața în teatrele de operațiuni externe, reprezintă temelia noastră ca stat independent, dar și ca țară atașată valorilor democratice, europene și euro-atlantice.

Inspirați de determinarea și spiritul lor de sacrificiu, în acest context dificil pentru întreaga țară, trebuie să înțelegem că doar împreună, dând dovadă de unitate și spirit civic, vom reuși să depășim și aceste momente grele”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu – Virgil Țurcaș – prefectul județului Sălaj.

Alte articole

7 Thoughts to “Omagiu eroilor, la Zalău”

 1. Anonim

  Bine ca nu au încurcat oficialitățile si cei de la armată depunerea coroanelor ca la Turda! Cei de acolo au adus omagiu soldaților rușii ! Au uitat de ai noștrii ! Se întorc in mormânt cand vad cine conduce aceasta tara! Daca știau ce va urma se dădeau toți prizonieri sau dezertat ! Au murit degeaba ca cei din 1989 de la lovitura de stat!!! RUSINE!!

 2. Anonim

  Monumentul din fotografie a fost ridicat in onoarea eroilor de la Marasesti, din Muntii Tatra, cei care lupta in teatre de operatii pt un pumn de dolari, nu sunt eroii nostri. Nici acei nefericiti din temnitele comuniste, de fapt, temnite construite de liberali si taranisti, nu sunt eroii pentru care s-a ridicat acest monument!

  1. Anonim

   ma da bine stii istorie oioi dute si te arunca de pe bloc

 3. Anonim

  Istoria sa stiti e alta! Nu e cea ce-o învățam in anii de scoala!!! Acea e intoxicare, spălare pe creier !!! Rușine inclusiv celor care predau aceasta materie in sistemul de invatamânt!

 4. Anonim

  Oare cine-i in tinuta aia festiva,in blugi si dezbracinat, la asemenea moment solemn?

 5. Anonim

  COMO!! COMO!!!!COMO!!!

  1. Anonim

   Como putea fi singurul e de la toate partidele

Leave a Comment