Oaspeţi din Ungaria la „Zilele Vîrşolţului”

Sub sloganul „Eu cred că veşnicia s-a născut la sat”, la sfârşitul săptămânii trecute, s-a desfăşurat cea de a XIV-a ediţie a „Zilelor Vîrşolţului”. Timp de două zile, respectiv sâmbătă şi duminică, comuna a fost gazda mai multor activităţi festive, recreative, dans şi voie bună. Devenită deja tradiţională, sărbătoarea a strâns aproape 2.000 de sălăjeni şi nu numai. Alături de locuitorii comunei şi cei din satele învecinate, au fost prezenţi reprezentanţi ai formaţiunilor politice din judeţ şi ai comunei înfrăţite din Ungaria. „Cei 27 de oaspeţi pe care i-am avut din Ungaria au fost impresionaţi de drumurile din comuna Vîrşolţ”, a menţionat Lajos Breda, primarul comunei.

Activităţile pregătite de administraţia locală au demarat sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 14. Astfel, prima zi a fost dedicată concursurilor, printre care s-au numărat cele de biciclete, de role, desene pe asfalt sau de pescuit. De asemenea, nu au lipsit din program plimbările cu barca pe barajul Vîrşolţ. Seara de sâmbătă a fost încheiată de un concert susţinut de formaţie din localitatea Sărmăşag, urmat de discotecă în aer liber.
Cea de-a doua zi a evenimentului, respectiv duminică, 29 septembrie, a debutat cu slujbe religioase, oficiate în Biserica Reformată şi Ortodoxă, după care a avut loc depunerea de coroane la monumentul eroilor. Nici anul acesta nu au lipsit paradele de cai sau programele artistice, susţinute de „Rozmaring” din Vîrşolţ, „Porolissum” Zalău, precum şi de alte formaţii de dansuri populare din judeţ. Supriza serii de duminică a constituit-o concertul unei cunoscute formaţii din Ungaria, „Dupla Kave”. Ediţia din acest an a fost încheiată, la fel ca în anii precedenţi, de un spectaculos foc de artificii, urmat de o petrecere în aer liber.
.

 

Alte articole

3 Thoughts to “Oaspeţi din Ungaria la „Zilele Vîrşolţului””

  1. sebi stănescu

    Încă tot nu vrea nimeni să ia atitudine față de mârșăviile din centrul localității Vîrșolț unde firmele unei societăți comerciale situată chiar lângă postul de poliție sunt inscripționate prima dată în limba maghiară și apoi în limba română.Acuma,oaspeții din Ungaria o să vadă la ce fel de ,,discriminare,, sunt supuși ungurii din România…Ăsta să fie motivul pentru care autoritățile tac ?

  2. nae l.

    Ungurii se vor simti disccriminati pana la cedarea Ardeala-l ului ! Daca-l vor obtine , vom simti cu siguranta adevarata fata a discriminarii , numai ca noi vom rabda in tacere !

Leave a Comment